מה עושים עםocd ???

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

26/05/2002 | 15:26 | מאת: דינה

בני בן ה13 סובל מאד מ-ocd אובחן ע"י פסיכיאטרת לפני מספר חודשים. טופל כחודשיים בסרוקסט ,ללא הטבה משמעותית. כעת , מזה שבועיים, מטופל בפריזמה . הגענו למינון של 30 מ"ג ביום בשבוע האחרון. במקביל מקבל טיפול בשיחות. בנתיים אין הטבה גם עם הפריזמה . אולי אפילו החמרה לאור חוסר הצלחת הטיפול. מה עושים?

26/05/2002 | 23:16 | מאת: ד"ר אורן קפלן

דינה שלום אני מבין מדבריך שבנך מטופל הן ע"י פסיכיאטר והן ע"י פסיכולוג. לעיתים התהליך הטיפולי לוקח זמן ארוך, כולל הרעה אפשרית במצב בתקופה הראשונה. אני מציע שתתיעצי עם הגורמים המטפלים ותבקשי מהם פגישות הדרכה והסבר כדי להבין מה קורה וכיצד עליך לנהוג עם הילד. אם את חושבת שהטיפול אינו יעיל דברי על כך עם המטפלים ובדקי עימם האם יש משהו שניתן לעשות. בשלב הזה מוקדם מדי מכדי לבצע שינויים וכדאי לתת לילד יציבות עם המטפלים אותם הוא מכיר. נקווה שעוד זמן מה תחושו בשינוי. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית