היפנוזה ויעילותה!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/05/2002 | 16:31 | מאת: סבאס

האם היפנוזה נחשבת לכלי רפואי יעיל? האם לאחר פגישה אחת או שתים אפשר לשנות את חייו של אדם לטובה? האם ההשאות שנאמרות לאדם תחת ההיפנוזה נתפסות כמעט בטוח?

25/05/2002 | 23:40 | מאת: ד"ר אורן קפלן

סבאס שלום היפנוזה היא כלי טיפולי לדברים מסויימים וכשמשתמשים בו בצורה נכונה ע"י איש מקצוע. במצבים מסויימים אפשר לשנות דברים בפגישה או שתיים, אולם לרוב נדרשת היכרות ראשונית של לפחות כמה פגישות קודמות לפני שנכנסים לתהליך הטיפול עצמו. הכל תלוי בבעיה ויש נושאים שלא ניתן לפתור בפגישות בודדות. לגבי ההשאות, זו שאלה מורכבת, והתשובה היא חיובית ושלילית ביחד. מצד אחד החוויה יכולה להיות אמיתית, מצד שני יש חלק מסויים במטופל שמודע לתהליך ולהשאות הניתנות. חלק זה מכונה לעיתים "הצופה הפנימי". תוכל לקרוא מאמר שכתבתי בנושא ההיפנוזה בקישור: http://www.psychologia.co.il/hypnosis1b.htm אני מתייחס בין היתר למיתוסים ומציאות בנושא היפנוזה. בברכה ד"ר אורן קפלן

26/05/2002 | 17:48 | מאת: טלי

שלום שאלה מתוך סקרנות: האם ההפנוזה יעילה באותה מידה גם כאשר החלק המודע, ה"צופה הפנימי" "מקשיב" ועוקב ומודע למה שנאמר? והאם הדבר מצביע על מידת העומק, או שאין קשר?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית