פחד מביקורת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/05/2002 | 22:19 | מאת: 7

שלום אני בת 15 קשה לי מאוד להתמודד בחברה בבית הספר אני כול הזמן פוחדת מביקורת של אחרים שכמובן אני חושבת שהיא תמיד רעה לפעמים אני לא אוכלת כי אני מפחדת מה יגידו עליי איך אני אוכלת וכמה. אני לא מסוגלת להגיד את דעתי תמיד אני מפחדת מה הם יגידו ומה יחשבו עלי אז אני מעדיפה לא לדבר אבל מצד שני אני נלחצת מה יגדו עלי אם אני לא ידבר ויביע את דעתי כמו שאני חסרת ביטחון או שיחשבו שאני סתומה. אני נלחצת מכול דבר ותמיד אני חושבת מה יחשבו עליי. מה לעשות ?איך להתמודד?

23/05/2002 | 22:25 | מאת: ד"ר אורן קפלן

7 שלום נשמע שהפחד מביקורת הוא אחד הביטויים שאת חווה לדימוי וביטחון עצמי נמוכים. קשה לדעת ללא היכרות עמוקה מדוע את רגישה כל כך לתגובות הסביבה ומה הביא שלא תעריכי את עצמך בצורה טובה, אבל זה משפיע ללא ספק על איכות חייך, וכנראה לא רק בבית הספר. שינוי מסוג זה דורש תהליך. אין מדובר במשפט או טיפ שניתן לתת. אני מציע לך לנסות ולפנות לייעוץ פסיכולוגי בנושא. אם את יכולה לשתף את הוריך בהתלבטויות הם יוכלו לעזור לך למצוא פסיכוג/ית מתאימים. במידה ולא כדאי אולי לפנות ליועצת ביה"ס ולשוחח עימה ולבקש הכוונה. בהצלחה ד"ר אורן קפלן

23/05/2002 | 22:53 | מאת: 7

אנימ מטופלת בטיפול אבל אני מרגישה שאני לא אומרת לה את כול האמת ומייפה את זה כדי להיות "מטופלת טובה"

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית