הרגשה מביכה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/05/2002 | 22:15 | מאת: משה

רציתי לשאול: אני בחור בן 30 המנהל חיי חברה רגילים לגמרי וחי עם בת זוג. וללא בעיות בריאות. לאחרונה סידרתי מעט את הגבות שלי כיוון שלטעמי הן עבות מידי ומחוברות. למרות הרגשה טובה שיש לי לגבי הצורה החיצונית שלי שהשתפרה , אני מרגיש מבוכה גדולה שמישהו ישים לב וישאל אותי על כך, ואז אולי אהיה צפוי ללעג וכדומה ? מעבר לכך, האם תופעה של סידור גבות כחלק מאסטטיקה כוללת אצל גבר מקובלת? האם יש גברים רבים שפונים להסרת שיער בגבות? כיוון שלא נתקלתי מעולם במישהו שעשה את זה. נא התייחסותך כיוון ששוב לטעמי אני רואה צורך לסדר את הגבות כחלק משיפור המראה אך חושש מסטיגמה של הומו או לעג מחברים או אנשים קרובים שאולי יחשפו את זה?

22/05/2002 | 22:21 | מאת: ד"ר אורן קפלן

משה שלום טוב שהשתפרה תחושתך לגבי הצורה החיצונית שלך. עם זאת, נשמע שהדבר חשף אותך לקושי מסויים שיש לך בדימוי העצמי וכנראה היה גם קודם לתיקון הגבות. אין לי נתונים אובייקטיביים אבל מה שעשית נשמע לי נורמטיבי. אם מה שאני אומר לך יכול להרגיע, מה טוב, במידה ולא אולי כדאי לחשוב קצת יותר לעומק מה בעצם קורה לך בחשש מלעג. יתכן שמה שקורה הוא קצה חוט לסיפור מורכב יותר על עולמך הפנימי והדברים שמטרידים אותך. בברכה ד"ר אורן קפלן

23/05/2002 | 13:28 | מאת: מעיין

למשה שלום, אני אישית מכירה הרבה גברים שמסדרים את הגבות שלהם, (בחברה בה אני מסתובבת זה מאד מקובל ומדובר בקול) לדעתי זה מאד חיובי ואף מוסיף להערכתי, לדעת שגבר מקפיד לטפח את עצמו. דמות הצבר המצ'ואיסט שלובש רק חולצות טריקו ולא תמיד זוכר לשים דאודורנט כבר משמן פסה מהעולם. לבעלי למשל יש יותר בגדים ממני. (שלא לדבר על כמות האפטר שייב שלו) אין לך מה לדאוג, ותמשיך להרגיש טוב עם עצמך. מעיין.

23/05/2002 | 19:02 | מאת: ירון

חביבי תעשה מה שטוב לך !!! בלי לחשבן לאף אחד.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית