חוות דעת רפואית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/05/2002 | 07:52 | מאת: פניקס

שלום רב, במסגרת ערעור על החלטת קצין תגמולים לא לתגמל יתום צה"ל כיוון שעבר את גבול הגיל העליון לצורך זה, נאמר שעליו להביא חוות דעת רפואית על מצבו הנפשי. עלותה של חוות דעת רפואית כזו היא כחמשת אלפים ש"ח, כך נאמר לו בסיוע המשפטי. למרבה הצער אותו יתום מתקיים על קיצבת הבטחת הכנסה ואין באפשרותו לגייס סכום כזה. אותו יתום טופל בזמנו בתחנה לבריאות הנפש, ומוכר היטב למנהל התחנה. שאלותי הן: 1. האם יש טעם לפנות לאותו מנהל בבקשה שיתן חוות דעת רפואית בחינם - או בעלות מינימלית? 2. ואם לא, האם את חוות הדעת יכול לתת גם פסיכולוג קליני, או רק פסיכיאטר? 3. האם יש איזו דרך להשיג חוות דעת כזו בעלות מופחתת? בתודה מראש פניקס

22/05/2002 | 21:58 | מאת: ד"ר אורן קפלן

פניקס שלום לצערי אינני מתמצא בנושא כך שלא אוכל לכוון אותך. בכל מקרה אינני רואה סיבה לא לנסות ולפנות אל מנהל התחנה שמכיר אותך. גם אם לא יוכל אולי יידע לתת לך הכוונה נוספת. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית