הפרעות אכילה???

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/05/2002 | 10:34 | מאת: יולי

אני מפנה את השאלה לפורום הזה ולא לדיאטנית מכיון שאני רוצה לדעת האם אני סובלת מהפרעה כלשהי. לפני כ 10 שנים עשיתי דיאטה (מסודרת מאד ובפיקוח רפואי). ירדתי כ 40 ק"ג. מאז ועד היום מעולם לא עליתי במשקל (כולל במהלך ההריונות בהן עליתי כ 10 ק"ג ומייד ירדתי אותם בחזרה). אני נראית ממש טוב אבל כל הזמן מתעסקת סביב המשקל שלי ואיך אני נראית. הבעייה היא שהדרך בה אני שומרת על המשקל נראית לי לאחרונה קצת חריגה: במהלך כל השבוע אני מדקדקת בקטנות, סופרת כל מה שאני אוכלת, לא "חוטאת" כלל (וגם לא מרגישה צורך לחטוא). אבל... בשישי שבת - אלו הם ימי החטאים שלי. אני אוכלת כל מה שבא לי (אם כי לא בהגזמה) נהנית מאד מהאוכל, טועמת ממש מכל דבר, מנשנשת הרבה בין הארוחות - דבר למשל שאין לי בו צורך כלל במשך שאר השבוע. במוצ"ש אני מרגישה כ"כ מלאה (גם בייסורי מצפון - שכן המשקל שלי מאד חשוב לי) ואז אני לוקחת כדור משלשל (עיכולקס - שנחשב כדור העשוי ממרכיבים טבעיים בלבד). רק לאחר ההתרוקנות אני שוב מרגישה טוב עם עצמי (גם גופנית וגם נפשית), בלי ייסורי מצפון ועולה מייד על המשקל כדי לבדוק שלא עליתי איזה גרם חס וחלילה. מה דעתך??? האם אני מופרעת??????????? אודה לך מאד על התייחסותך. (אני בשנות השלושים שלי).

21/05/2002 | 22:56 | מאת: adi

היי יולי, אני בשנות השלושים שלי ומתמודדת עם בעיית משקל (ללא הריונות, לידות וכו'). תנסי לנשנש ירקות, חטיפים דיאטטים, וכו'. אצלי, זה עובד! עדי

22/05/2002 | 00:37 | מאת: ד"ר אורן קפלן

יולי שלום אני מתאר לעצמי שאם את פונה בשאלה זו אלי (וכמו שכתבת, לא אל דיאטנית) את מוטרדת באופן כלשהו מהשיטה שפיתחת לעצמך. זה בפני עצמו יכול להיות סיבה לנסות ולשנות את ההרגל. בכל מקרה, העובדה שירדת במשקל באופן כל כך משמעותי והצלחת לשמור כל השנים בהחלט מעוררת הערכה, וטבעי שהנושא יעסיק אותך. ההחלטה האם מדובר בעיסוק יתר היא סובייקטיבית ורק את תוכלי לענות עליה. נשמע שתחושת ההתרוקנות עם הכדור הוא סוג של טקס שמרגיע אותך. אני בספק רב אם יש לו ערך אמיתי מבחינת השמירה על המשקל. אני מציע לך להתייעץ עם רופא ודיאטנית כדי לבדוק האם הדבר עלול לגרום לנזק בטווח הארוך. במידה ולא, ואם את מרגישה נוח עם זה, אני לא רואה היכן הבעיה, כל עוד את שומרת על מסגרת אכילה מאוזנת. את צריכה גם להשגיח שהכדור השבועי הזה לא יעבור הרחבה לשיטות מאוד לא בריאות להרזיה שאכן עלולות להביא להתפתחות הפרעת אכילה חמורה. בברכה ד"ר אורן קפלן

22/05/2002 | 12:37 | מאת: יולי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית