קשה לי להתמיד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/05/2002 | 01:23 | מאת: תמי

קשה לי להתמיד בדברים משעממים,כמו ניירת או לימודים וכ... מה אפשר לעשות?

20/05/2002 | 01:50 | מאת: ד"ר אורן קפלן

תמי שלום אפשר להבין. דבר משעממים הם... משעממים. עם זאת, במידה וזה גורם לך להפסיד דברים שחשובים לך תצטרכי לנסות ולהעריך עד כמה חשובה המטרה, ואז כשמטרת ההתנהגות תהיה לא העניין הרגעי אלא התגמול בטווח הארוך אולי יהיה לך יותר קל להתמיד. בכיוון אחרים, לעיתים קושי בהתמדה בפעולות שגרה קשור לקשיי קשב והיפראקטיביות, או סיבות רגשיות אחרות. במידה ואת חושבת שחוסר ההתמדה שלך חריג יחסית לאנשים אחרים כדאי אולי לפנות לאבחון. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית