גיל הטיפש עשרה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/05/2002 | 18:36 | מאת: זיו

ד"ר שלום רב בני הצעיר בן ה-15 ילד נבון , בעל קישורים יוצאים מן הכלל, ילד טוב ירושלים כמו שאומרים. ולבעיה: לאחר שהתארחנו בחג השבועות אצל המשפחה, אחותי מתקשרת אלי , נסערת ונרגשת, ומודיע לי כי בני (בן ה- 15 ) נישק את ילדת בת ה- 14.5 ואף חיבק אותה , והוסיפה שהילדה היתה היסטרית ובוכיה . אני כמובן לא האמנתי למשמע אוזני , והבטחתי שאבדוק האם באמת כך היה. ואכן שאלתי את בני , האם הוא חיבק ונישק את בת דודתו , בתחילה הוא השיב בשלילה, ולאחר שאמרתי לו שאם לא יאמר את האמת נאלץ להביא חוקר הודה כי אכן נישק וחיבק את בת דודתו . הילד מצטער מאוד על מעשיו , ולא מבין איך זה קרה לו , הוא רוצה להתנצל בפני הילדה ובפני הוריה? כאמור הילד מוכשר מאוד ילד מצטיין בלימודיו, וילד שמחונך על כבוד האדם . מה לדעתך הסיבה למעידה זו? כיצד עלי לנהוג? האם אני צריכה להעניש אותו? האם כדאי לקחת אותו לפסיכולוג? אנא עזרו לי מודה מראש

20/05/2002 | 01:04 | מאת: adi

זיו, קודם כל, הוא הבין שהוא עשה מעשה שאסור היה לו לעשות. אולי כדאי לנסות (בהתאם לגישה שלכם) לשוחח איתו ואולי אף עם הכיתה על יחסים שבינו לבינה ולהסביר יותר מה זה הטרדה מינית. עדי

20/05/2002 | 01:14 | מאת: ד"ר אורן קפלן

זיו שלום אם הנער הודה והצטער, וגם ביקש להתנצל בפני הילדה והוריה, אינני רואה סיבה להעניש אותו. המבוכה שהדבר גרם היא בוודאי העונש החמור ביותר. צריך להסביר לו שהדבר אסור ושגבולות הגוף של הזולת הן קדושות ואסורות ללא הסכמה. (אני מבין מדבריך שהדבר נעשה ללא הסכמת הילדה, אחרת מדובר בסיפור אחר). נסו לברר איתו מה הוא חושב ומרגיש. אין צורך לרוץ מייד לפסיכולוג, אלא אם הוא או/ו אתם מרגישים מצוקה. אם מדובר במעידה חד פעמית אצל "ילד טוב ירושלים" לפי תיאורך, הייתי מנסה לחזור לשגרה בהקדם. כאמור, אל תוותרו על השיחה עימו בנושא, אבל מתוך מקום של כבוד ורצון אמיתי להבין מה בדיוק קרה. בברכה ד"ר אורן קפלן

24/05/2002 | 02:08 | מאת: נורית

בגיל של בנך רב הנסתר על הגלוי! את לא יודעת הכל על בנך. כדוגמה קיצונית אביא את הדוגמה של הנער רועי חורב שביצע רצח והוריו לא העלו בדעתם כי זה יתכן. הילד שלך תקף מינית את בת-דודתו. ראוי שאיש מקצוע יפגש עימו למס' שיחות באוירה מקבלת ותומכת ויגיע לעומק הבעיה. במידה ותתעלמי מכך את נוקטת מידניות של בת-יענה. הבן שלך זקוק לעזרה!!!!!

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית