אפאטיה שלא מדעת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/05/2002 | 10:12 | מאת: שמיר

ד"ר קפלן, אני בשנות ה-20 ואמור לעבור מספר שינויים במקום מגורים, עבודה וכו' אני יודע שהם לטובתי ובכל זאת לא מצליח לבצע את השינויים שהם כ"כ הכרחיים במסגרת אינטרנט אני יוכל רק לפרט ולהוסיף שהשינויים הנ"ל (שינוי המגורים) עד כדי סכנת חיים (לא בהיבט פלילי חס וחלילה - משהו הפוגע בבריאותי במקום בו אני חי) ואני פשוט לא מצליח לקחת יוזמה ולבצע זאת... כלומר יש לי תחושה (שאני תוהה האם היא משותפת לעוד אנשים כאן?) סותרת: בלילה לפני השינה אני מבטיח לעצמי ואף חש תחושה של אופוריה אמיתית ולעומת זאת עם הקימה בבוקר כל המצב רוח נעכר ואני לא מצליח לעשות שום דבר!!! זה נורא! יש איזה פתרון? תודה מקרב לב.

20/05/2002 | 01:41 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שמיר שלום נשמע שיש סוג כלשהו של דחיינות, כלומר דחיה של דברים שצריך לעשות, וזו תופעה מוכרת אצל אנשים רבים. בד"כ יש לנטייה הזו סיבות, ולכן נסה לחשוב מה את מרויח מכך שאתה לא מחליט, או להיפך, מה כל כך מפחיד בשינוי. נסה לקבוע לעצמך מטרות קטנות וקצרות טווח להשגה. במידה ואינך מצליח יתכן שתוכל להיעזר באיש מקצוע. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית