ד"ר אורן קפלן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

26/12/2000 | 19:19 | מאת: יוני לביא

שלום, הייתי רוצה לדעת מה ההבדל בין פסיכולוג קליני ,פסיכיאטר ופסיכותרפיסט. תודה, יוני.

26/12/2000 | 23:36 | מאת: ד"ר אורן קפלן

יוני שלום פסיכולוג קליני הוא אדם שלמד באוניברסיטה פסיכולוגיה לפחות לתואר שני והתמחה בלימודיו בתחום הטיפול הנפשי. לאחר מכן התמחה במתן טיפול נפשי במשך מספר שנים במוסדות ציבוריים ועבר בחינת הסמכה של משרד הבריאות. הדבר מקנה לו תואר מומחה בפסיכולוגיה קלינית המאפשר לעסוק בטיפול נפשי דרך שיחות (פסיכותרפיה). פסיכיאטר הוא רופא שסיים מסלול לימודים ברפואה ואז פנה להתמחות בפסיכיאטריה. במשך מספר שנים הוא עובד במוסדות ציבוריים ועובר מספר שלבים ובחינות הסמכה עד קבלת תואר מומחה בפסיכיאטריה. הוא עוסק באספקטים הרפואיים של הנפש ורשאי לתת תרופות. פסיכיאטרים רבים עוברים הכשרה נוספת בפסיכותרפיה ומשלבים זאת בטיפול הנפשי. פסיכותרפיסט הוא אדם שעוסק בטיפול נפשי דרך שיחות. הוא יכול להיות פסיכולוג או פסיכיאטר אך גם מתחומים נוספים בבריאות הנפש כמו עובד סוציאלי, מטפל זוגי, מטפל דרך אומנות ועוד. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית