חיה לפי אחרים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

18/05/2002 | 23:27 | מאת: המאוכזבת

אני חיה ע"פ אחרים מה שאחרים מצפים ממני אני עושה אני לא מסוגלת לאכזב אני מתלבשת ע"פ אחרים הכול לא מתחשבת ברגשות שלי רק לפי אחרים העיקר שלא ידברו עליי ולא ישפטו אותי העיקר שיגידו שאני בסדר מה אפשר לעשות אך להתמודד

18/05/2002 | 23:30 | מאת: שאול

אם יבקשו ממך 1000 שקל מתנה או שתנקי להם את הבית גם תעשי מה שאחרים מבקשים ?

18/05/2002 | 23:34 | מאת: חסוי

לא

18/05/2002 | 23:44 | מאת: המאוכזבת

אפשר לקבל עזרה

20/05/2002 | 13:46 | מאת: גלית

הייתי קוראת לתופעה שאת מתארת "התמכרות לאישור חברתי " . הרי לא יתכן שתגובת הסביבה למעשיך תגרום למצב רוחך לעבור ממצב של שמחה וסיפוק למצב של עצב ותסכול ממעשיך . אני חושבת ששימת דגש על תגובת הזולת למעשיך יכולה להוביל להשתעבדות קיצונית לדעותיהם של אחרים ולסיפוקם- תחשבי על זה, זה מה שאת מחפשת? את מאבדת את זהותך העצמית ורצונותיך ויתכן שבעתיד תמצאי עצמך ממלא אחר דרישות בלתי מוצדקות של הזולת רק מפחד שלא יאהבו אותך או מפחד שיפסיקו להעריך אותך . העריכי את עצמך ודעותיך, הן לא שוות פחות מדעותיהן של אחרים ואין סיבה לבטל אותן . בהצלחה ! גלית

19/05/2002 | 00:01 | מאת: ד"ר אורן קפלן

מאוכזבת שלום את מתארת את הבעיה בצורה חיצונית, כלומר, שאת נענית לסביבה. אבל בד"כ במצבים הללו הדיאלוג הוא קודם כל שלך עם עצמך. אולי את פשוט נורא רוצה שיאהבו אותך ושיחשבו עליך דברים טובים, וזה קודם אצלך לכל דבר אחר. בד"כ זה מגיע ממקום של דימוי ובטחון עצמי נמוך ועם החלקים הללו כדאי להתמודד. אחרי שהם ישתנו סביר להניח שהמפגש שלך עם הסביבה יהיה יותר אסרטיבי. השינוי הוא תהליך איטי וארוך, תצטרכי סבלנות וזמן, אבל זה אפשרי. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית