עצבנות יתר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

18/05/2002 | 21:07 | מאת: גלי

שלום, טופלתי אצל שתי פסיכולוגיות שונות על בעיה שמטרידה אותי זה שנים ואני לא מצליחה להפטר ממנה. כאשר אני בזוגיות (הייתי עד היום ב- 3 קשרים עם נשים וכיום אני מעוניינת לחיות עם בחור) אני נכנסת לכריזות הרסניות אני חשה שאני יכולה ל"רצוח" את הבנאדם שלצידי. בזוגיות הקודמת אף הרמתי יד על בת זוגתי...דבר שהפחיד אותי מאוד מאחר ואני גדלתי בבית כילדה מוכה ועל כך לא יכולתי לסבול את אבי ועד היום הוא יכול לעצבן אותי בשניה. במהלך טיפוליי..לא קיבלתי את התשובות לבעיותי כי א. יש לי קושי להפתח בפני פסיכולוגים.. ב.אני מרגישה בתפקיד "רישמי" כאשר אי מטופלת... ופשוט יכול להיות שהן לא היו מתאימות.. דרך אגב על האחרונה גם חטפתי כריזה. ונפרדו דרכנו (אני כועסת עליה כיום). אולי מתאימה לי דרך טיפול שונה... איך עלי להתמודד עם הבעיה? עשיתי ספורט, טופלתי...וכאילו כלום לא השתנה!!! חשוב לי לפני הזוגיות הבאה שלי לפתור זאת!! תודה

18/05/2002 | 23:25 | מאת: שאול

האם האלימות כלפי בת זוגתך היה המקרה היחיד בו הרמת יד ? האם הרמת עליה יד בגלל שידעת שהיא חלשה ממך פיזית ? כדאי לך לפנות גם לפסיכיאטר בנושא העצבנות.

19/05/2002 | 00:07 | מאת: ד"ר אורן קפלן

גלי שלום ילדים מוכים מפתחים פעמים רבות כבוגרים דפוסים תוקפניים מאחר וזה הדבר הכל כך בסיסי שהם למדו בגיל צעיר. הדבר מחלחל לאישיות ולנטייה האוטומטית לפעול וכמובן מחמיר במצבי לחץ ועימות. לא מפתיע שזה פוגש אותך בזוגיות ובטיפול, וכמו עם בנות הזוג שלך כך גם עם הפסיכולוגים הזוגיות אינה פשוטה. אני לא חושב שיש פתרון קל וקצר לעניין. הייתי ממליץ לך לנסות ולפנות שוב לטיפול פסיכולוגי. כמו שנסיון העבר בזוגיות כך גם נסיון העבר בטיפול יוכל לעזור לך שהמפגש הבא יהיה מוצלח ופרודוקטיבי יותר. זה יהיה אולי גם הסימן שמשהו השתנה ושאת מוכנה גם לסוג אחר של קשר. בהצלחה בדרך הלא פשוטה שאת לוקחת על עצמך. זה שווה את המאמץ. ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית