שאלת-תם

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

18/05/2002 | 20:32 | מאת: גלית

אני בת 23,מתעתדת להשתחרר משירות בצבא קבא בקרוב[קצינת ת"ש]. אני מעוניינת ללמוד באונ' ,ולאחר מכן לעסוק בתחום הטיפולי-לטפל ולעזור ללאנשים בפתרון מצוקותיהם,לסייע להם לשפר ולשנות את איכות חייהם. אני מתלבטת בין עבודה סוציאלית לפסיכולוגיה. שאלתי מה ההבדל מבחינה טיפולית בין עבודת העו"ס לעבודת הפסיכולוג? בברכה ירדן

19/05/2002 | 00:20 | מאת: ד"ר אורן קפלן

גלית/ירדן שלום תלוי לאיזה כיוון טיפולי לוקחים את המקצועות הללו. יש עובדים סוציאלים ופסיכולוגים שעושים את אותה עבודה, ויש שעושים עבודה מאוד שונה. בעיקרון ה"אידיאולוגיה" מאחורי המקצועות הללו נחשבת שונה. העבודה הסוציאלית מתייחסת יותר לסביבה החברתית והפסיכולוגיה יותר לאישיות ולעצמי. עם זאת, אלו מיתוסים סטראוטיפיים למדי וכאמור, אנשים שונים לוקחים את המקצועות הללו למקומות אחרים. לצורך המטרות שהגדרת שני הכוונים אפשריים. אני מציע לך לבקש בטופס הקבלה לאוניברסיטה את שניהם (יש שם 3 אפשרויות בחירה) ואם תתקבלי לשניהם תוכלי להחליט אז לאן ללכת. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית