דכאון פילוסופי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

18/05/2002 | 18:49 | מאת: אנונימית

שלום, אני מעוניינת לקבל ייעוץ לגבי ידיד מאוד טוב שלי, הבחור בן 24 הוא חכם מאוד נראה מצויין וכו' ז"א שלמראית עין אין לו בעיות אבל הוא בדכאון הוא מאוד רגיש ומאוד מוסרי הוא כל הזמן שואף לפרפקציוניזם נפשי ורוחני כרגע הסיבה לדכאון שלו היא אלוהים הוא מתחבט קשות בשאלה הקיומית של האל וזה גורם לו למצבי רוח ,לעייפות , הוא כמו זומבי... החלטתי לצאת איתו למסע שבסופו אני מקווה שימצא את התשובה וימשיך ממנה. דבר חשוב נוסף הוא התחיל לקחת תרופה שבתכונותיה מזכירה את הפרוזק. אני באופן אישי אומרת לו כל הזמן שאם הוא היה לוקח את כל האנרגיה שהוא משקיע בשאלה הזו ומנתב אותה למקומות שיניבו תועלת הוא יוכל להיות ON TOP OF THE WORLD .... הוא יודע זאת אך אם זאת הוא שקוע אי שם במעמקיי הפילוסופיה.... אני חושבת שמשום מה יש לו חוש להרס עצמי . אני ממש מבקשת עצה או הדרכה לגבי הדרך שבה העזור לו אני חשבתי להפגיש אותו עם יועצים לקבלה אך אם זאת גם אם מדריכי מדיטציה שפילוסופיית החיים שלהם שונה זאת לחשוף אותו לכל הכיוונים ושבסופם יחליט על תשובה שתוציא אותו מהLOOP שהוא נכנס אליו. אני חייבת לציין שגם בעבר הוא סבל מדכאונות. מחכה לתשובה...

19/05/2002 | 00:27 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אנונימית שלום החוכמה אינה מונעת דיכאון, אולי אפילו להיפך. ידידך זקוק לעזרה מקצועית, ונשמע שאכן פנה לפחות לטיפול תרופתי. חשוב שיהיה גם בטיפול בשיחות, בעיקר אם הוא אדם שמוכן להיכנס לעומקים. החשיבה הפילוסופית מלווה לפעמים תקופות משבר ואינני מאמין שהיא מקור הבעיה, היא אולי תוצר לוואי. טוב שיש לו חברה תומכת שדואגת לו. במצבים כאלה התמיכה החברתית חשובה מאוד. אפשר לנסות תמיד שיטות טיפול משלימות אבל חשוב שהוא יהיה גם בהשגחה מקצועית קונבנציונלית. בברכה ד"ר אורן קפלן

19/05/2002 | 10:20 | מאת: אנונימית

יש לי עוד מספר שאלות שאשמח אם תשיב לי עליהן, 1. האם זה מצב פתולוגי ,ז"א שבמשך כל חייו הוא יסבול ממנו או שיש פתרון לטווח הרחוק? 2.דיברת על אפשרויות אלטרנטיביות האם תוכל לפרט? 3.השיחות יתנו לו תשובות לשאלות או שאולי הן יעוררו בו עוד שאלות? 4.האם לתרופות כגון פרוזק או מאותה משפחה יש תופעות לוואי? 5. תקן אותי אם אני טועה אבל חשבתי שאם הוא כל הזמן יהיה עסוק זה יסית את מחשבותיו מהשאלות הקיומיות האלה אני מתכוונת שאולי ברגע שהוא ימצא מסלול שהוא יאהב כגון : מקום עבודה מאתגר יותר, או מסגרת לימודים שתעניין אותו ,לימודי נגינה וכו' הוא לא יעסוק " בטפל" אלה יתרכז בעיקר. תודה מראש

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית