שאילה דחופה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

18/05/2002 | 06:29 | מאת: דנית

בני בן 11 אושפז במחלקת ילדים פסיכולוגית עקב בעיות היתנהגות ושם נאמר לי שהוא סובל מבעיה אורגנית, והחל טיפול בתרופת "טריל" ושאלתי היא מהי בעיה "אורגנית"? ומהן ההשלכות של טיפול ב"טריל" לגבי ילד בן 11?? תודה

19/05/2002 | 00:31 | מאת: ד"ר אורן קפלן

דנית שלום בעיה אורגנית היא כינוי לבעיה פיזיולוגית, בד"כ במוח, אולם ברוב המקרים אין מדובר בטענה מוכחת אלא בהשערה על סמך תופעות התנהגותיות. צריך להתייחס לטענות אלו בזהירות אלא אם יש אבחון ברור בעניין. לגבי טיפול תרופתי כדאי לפנות לפורומים רפואיים. הפורום הזה דן בנושאים פסיכולוגיים בלבד ובטיפול בשיחות. כל טוב ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית