אי שקט

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

17/05/2002 | 18:47 | מאת: כרמית

שלום, מזה כחודש אני נמצאת במצב של אי רוגע , אי שקט. אני מרגשיה שאני לחוצה וזה מתבטא בכל שעות היממה, אם זה בעבודה, בבית , בחדר הכושר וכו'. אני מרגישה שאני לא עומדת בלוח הזמנים, שאני לא מספיקה בזמן שבעצם שום דבר לא דחוף ושיש לי את כל הזמן שבעולם. בלילות אני לא נרדמת ואם כבר אני נרדמת זה קורה לפנות בוקר... חוסר השינה לא גורם לי לחוסר עירנות בשעות היום אלא להפך אני יותר מידי עירנית. מה גורם לתופעה זו? כתוצאה מהלחץ יש לי איחור במחזור החודשי (כעשרה ימים ואין חשש להריון ). אני רוצה לציין שהתחלתי להתעמל לפני כחודש בחדר כושר ותופעה זו החלה במקביל ( האי שקט , הלחץ) האם יש קשר בין השניים? בעבר הייתי מתעמלת בחדר כושר ולא היו לי תופעות מסוג זה. . אודה על תשובתך כרמית

17/05/2002 | 22:53 | מאת: ד"ר אורן קפלן

כרמית שלום אני מתקשה להאמין שחדר הכושר הוא הגורם לאי השקט, למרות שאם את מוצאת קשר הגיוני בין השניים הוא וודאי אפשרי. בד"כ פעילות גופנית עשויה דווקא להרגיע אי שקט. בכל מקרה כדאי לוודא שמבחינה רפואית הפעילות בחדר הכושר תקינה שכן תפקוד פיזיולוגי לקוי עלול לגרום תופעות לוואי של אי שקט. האם יש לך איזשהו קצה חוט לגבי אי השקט? משהו מסויים שמטריד אותך בתקופה האחרונה? במידה וכן זה פשוט יותר, צריך למצוא דרך להתמודד עם הנושא המטריד, בעצמך או בעזרת ייעוץ מקצועי. במידה והחידה נשארת בלתי פתורה ישנם שני כיוונים אפשריים בתחום הפסיכולוגיה. האחד הוא לנסות ולמצוא גורמים לא מודעים שקיימים ברקע. השני הוא ללמוד שיטות להרגעה עצמית. בשני המקרים ניתן להיעזר בהיפנוזה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית