סיוטים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

16/05/2002 | 23:34 | מאת: שירה

ד"ר קפלן שלום, מה עושים עם נער בן 17 שקרא איזהשהוא פרק ביחזקאל שמדבר על נוכחותם של עבמים ושדים ( במילים שלו זה מה שקרא שם) ומאז יש לו פחדים נוראיים מחושך ומשינה לבד בלילה? הוא ישן עם אחותו הגדולה כבר שבועיים (!!!) ולא נראה לי שהמצב הולך להשתנות בזמן הקרוב. האם יש לך רעיון מה לעשות כדי לעזור לו להתגבר על הפחד? האם זה נורמאלי שבגיל כזה יש עדיין פחדים מעבמים ומשדים ורוחות??? תודה וחג שבועות שמח.

16/05/2002 | 23:36 | מאת: שירה

שכחתי להוסיף פרט קטן אבל אולי חשוב, אנחנו משפחה חילונית לגמרי ולא ידוע לי איך בכלל הגיע אל הפרק ההוא בספר יחזקאל..:-(

17/05/2002 | 23:05 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שירה שלום נשמע שהנער נמצא במצוקה וזקוק לעזרה. אם היה מדובר בתגובה של יום יומיים אפשר היה לעבור לסדר היום. תופעה כזו שנמשכת שבועיים מעידה על רמת מצוקה גבוהה ודורשת התייחסות. השאלה גם איך הוא מתפקד במהלך היום והאם ניכרים שינויים בתהליכי החשיבה והביטוי הרגשי. אני מציע שתפנו אותו בהקדם לגורם מקצועי לייעוץ, הן כדי לעזור לו להשתחרר מהבעיה הנוכחית והן לצורך הערכה מה למעשה קרה לו. בברכה ד"ר אורן קפלן

19/05/2002 | 13:59 | מאת: selest

שלום רב לד"ר אורן קפלן. למה אני מענישה אצ עצמי? סיבות לעונש: 1 לא הקשבתי לאנשים אחרים: רופא אמא וחברים (עומס ולחץ בלימודים). 2 ניסיונות התאבדות=לא להכאיב לאנשים אחרים(אמא). 3 מזל רע לאנשים אחרים! 4 שנאה עצמית=בעקבות תחושה שאנשים לא סובלים אותי. אני רעה- מזל רע לעצמי וגם לאנשים אחרים. אומרים עלי דברים טובים- אבל אני לא מאמינה להם. 5 לא מאמינה לאנשים אחרים וגם לעצמי. 6 חבל שנולדתי בכלל-(יותר גרוע משנת 00 עד יום.) יש איזשהו דרך לעבור את זה, להתמודד עם זה? אני רוצה למצוא שקט ושלווה בנפש שלי לגבי הבעיות האלה. רופא המטפל אומר על זה " פשוט תהיה עצמך!" איך זה להיות עצמי? תודה על טיפולך.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית