שום דבר לא מעצבן אותי.

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

16/05/2002 | 23:30 | מאת: אדיש

שום דבר לא מצליח להטריד אותי, מעין הסתגלות מושלמת לכל מצב, הייתי רוצה מדי פעם גם להתעצבן, איך עושים את זה? - אגב - לא מדובר במחסור באסרטיביות והפניה לפורום זה היא מתוך סקרנות, זה לא עד כדי כך מטריד אותי...

17/05/2002 | 23:10 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אדיש שלום אם אתה אדיש וזה לא מפריע, סביר להניח שלא היית פונה. כנראה שאתה חש שמשהו באדישות הזו פוגע באיכות חייך. פעמים רבות סוג כזה של תגובה הוא סוג של הגנה כדי לא להרגיש כאב. אם אדישים, לא נפגעים. אפילו בפניה האנונימית פה אתה מוסיף בסיום ליתר בטחון שזה רק סקרנות ולא באמת מטריד אותך. כנראה שצריך הרבה מרחק בטחון לפני שתחשוף את החלקים הפגיעים שלך. זה לא אומר שזו בעיה. אנשים רבים חיים כך זמן רב. הבעיה שכנראה שאתה לא שלם עם זה. כדי לעשות שינוי תצטרך מספיק מוטיבציה ומספיק כוחות שכן תהליך כזה של שינוי אורך זמן רב ודורש אנרגיה. טיפול פסיכולוגי העוסק בשינויים כאלה הוא בד"כ ארוך טווח, כלומר, לפחות כמה חודשים ואף יותר. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית