לד"ר קפלן הקוסם!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

16/05/2002 | 10:18 | מאת: מיכאל

שלום לך , מה קורה כאן ???? אני שם לב שרוב השואלים מציגים בעיות מורכבות ומופשטות ומצפים ממך לתשובת בזק עזרה או פתרון. איך אתה מציע לכנות אותם : תמימים או טיפשים ? מן הצד השני , בעצם הסכמתך לנהל את הפורום הזה , לדעתי , וסלח לי מראש על הביקורת , אתה משתף פעולה עם האשלייה הזאת ! לא חבל על זמנך הפנוי? אני משוכנע שגם אתה יודע , שחוץ מהתשובה : " לך לטיפול \ ייעוץ אצל אנשי מקצוע ". כל שאר התשובות יועילו כקליפת השום. אני מתנצל מראש , אבל ייתכן שחסכתי ממך למספר ימים אי אילו שואלים.

16/05/2002 | 12:45 | מאת: ד"ר אורן קפלן

מיכאל שלום לפני שנים התנדבתי באחד מקווי החרום שפועלים בארץ. בתחילה חשבתי שאנשים פונים רק במצבי חירום נואשים אבל גיליתי שרוב הפונים מתקשרים דווקא בהתלבטויות שאין עליהן תשובות חד משמעיות. מבחינה זו הפורום הזה דומה לכל קו מידע מקצועי אחר. מי שיודע שהוא צריך עזרה מקצועית פונה וזהו. אבל פעמים רבות הספק מנקר ואין תשובה חד משמעית. פנייה לפגישה עם איש מקצוע מחייבת ודורשת תכנון. לכן אנשים מהססים ולא פונים מייד ובכל נושא. לפעמים התשובה שניתנת כאן שכדאי לפנות לייעוץ מחזקת תחושה או ספק כזה, ואגב, לא תמיד צריך להפנות לייעוץ. אנשים עושים תהליכים רבים של טיפול ושינוי עצמי במסגרת טיפול ומחוצה לו. ייעוץ מסוגים שונים, כולל בפורום הזה, אמור לתת יד מכוונת, קצה חוט, במצב שאדם מתלבט. אין כוונה לתת טיפול אינסטנט ולכן לא נעשים כאן קסמים. אני לא חושב שאנשים תמימים, הם מבינים בד"כ את מגבלות המסגרת הזו. מי שנעזר, נעזר. ובזה אני בהחלט מסתפק. בברכה ד"ר אורן קפלן

16/05/2002 | 23:18 | מאת: טטיאנה

היתה לי דיעה קדומה על מקצוע הפסיכולוגיה ועל פסיכולוגים קליניים עד שנכנסתי לפורום הזה. למרות שמעולם לא טופלתי ע"י פסיכולוג ( לדעתי הם שרלטנים), פגשתי בפורום הזה את ד"ר קפלן ששינה לחלוטין את דעתי . אכן, יש פה גם עצות וגם הכוונה והרבה פעמים ( תתפלאו ) גם פתרון של בעיות. הכותבים אינם תמימים או טפשים , נהפוך הוא הם נעזרים .

18/05/2002 | 23:40 | מאת: 7

אתה בכלל יודע איך עזר לי הפורם הזה

17/05/2002 | 18:19 | מאת: רפאל2

בתור אחד שנמצא בטיפול ולא יודע בדיוק על איזה נושאים לדבר בטיפול ומה בכלל מהות הטיפול.... מאוד נעזרתי בתשובות מהפורום הזה להבין מעט על מהות הטיפול הפסיכולוגי ובכלל מעשיר אותך במושגים ובחשיבה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית