אין לי מושג אם זה הפורום המתאים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

16/05/2002 | 00:23 | מאת: א

רציתי לברר מה הסיבות לתלות שמתפתחת בין אדם למישהו שהוא בערך גרם ל"הצלתו" האם זה בריא וכיצד ניתן למנוע זאת (הסבר קצר לאחר מניעה של רצון להתאבדות התפתחה מעין תלות של זה שרצה להתאבד במונע אולי ניתן להגדיר זאת צורך בקירבה לאו דוקא פיזית צורך בלשתף בכל דבר וכו')

16/05/2002 | 14:07 | מאת: ד"ר אורן קפלן

א. שלום אני יכול להבין מצב בו אדם שהרגיש הצלה ותמיכה פיתח רגשות עזים כלפי מי שמזוהה כמציל. אין פה שאלה האם זה בריא או לא. סביר להניח שאותו אדם שרצה להתאבד נמצא גם כעת במצב רגשי מורכב וזקוק לתמיכה, הן מהסביבה והן מגורם מקצועי. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית