מצבי דחק

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/05/2002 | 18:45 | מאת: גל

אבקש לדעת איך מתמודדים עם מצבי דחק לאחר פיגועים ?

15/05/2002 | 23:56 | מאת: ד"ר אורן קפלן

גל שלום דחק שאחרי פיגוע הוא תגובה טבעית של הגוף והנפש. חשוב להיעזר באנשים קרובים, לדבר על מה שקרה, ולא לפחוד מתחושות בלתי מוכרות שתוקפות במצבים כאלו. שני שליש מנפגעי טראומה יתמודדו עימה בהצלחה וימשיכו בחיי השגרה לאחר מכן גם ללא עזרה מקצועית. עם זאת, הסטטיסטיקה מורה שכשליש מנפגעי טראומה חווים ברמה כזו או אחרת תופעות דחק פוסט טראומתיות. במקרים הללו דרושה גם התערבות מקצועית, רצוי זמן קצר ככל הניתן לאחר האירוע, כלומר כבר בשבועות הראשונים, יש הטוענים שאפילו בשעות ובימים הראשונים אחרי האירוע. זו התשובה הכללית לעניין. האם יש לך שאלה אישית סביב תגובת דחק אחרי פיגוע? בברכה ד"ר אורן קפלן

16/05/2002 | 12:40 | מאת: גל

תודה על תשובתך אבקש לדעת איך צוות סיעודי, אמור להתמודד עם מצב דחק לאחר פיגוע - למשל אחיות בחדר מיון אליו הגיעו פצועי פיגוע

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית