סיוטים מתוך שינה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/05/2002 | 16:42 | מאת: שני

הבת שלי בת ה10 קמה כבר כ 10 ימים לילה לילה כמתוך סיוט. היא לא מתעוררת לגמרי ונראת מבוהלת מאד וסובלת. היא גם מדברת דברים לא ברורים . ומזיעה מאד. תופעות הדומות לילד הוזה מתוך חום גבוה אך היא ללא חום. רציתי לציין שללפני כן היא היתה חולה בשפעת כשבועיים. וגם שקיעת הדם היתה גבוהה אצלה. האם התופעות האלה מוכרות ? האם זו יכולה להיות בעיה פסיכולוגית ללא כל קשר למחלה? אודה לכם על תשובתכם

14/05/2002 | 20:07 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שני שלום אני מציע לפנות קודם כל לרופא הילדים ולבצע בדיקות. יתכן שיש עדיין תגובה למחלה שבאה לביטוי בתופעות הללו. בעיקרון יכולה להיות תגובה נפשית/רגשית למחלה. כדאי לשוחח עם הילדה ולראות איך היא מרגישה והאם יש משהו חריג גם במהלך היום. במידה ולא תתקבל תשובה לאחר הבירורים האמורים אפשר יהיה לחשוב הלאה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית