בעיות עם אבי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/05/2002 | 11:54 | מאת: ע.ש

שלום לדר' קפלן, אני בחורה בת 26. הורי פרודים מאז היותי בת שמונה. כל השנים יחסי עם אבי היו טובים מאד ובמקרים רבים אני הגנתי עליו כאשר דיברו עליו רעות. לפני כחודש וחצי ביקשתי מאבי דבר והוא סירב בטענה מסוימת. בדיעבד ולאחר שלחצתי עליו התגלה לי כי הוא שיקר בצורה מניפולטיבית ומכוערת, וכי היה לו אינטרס מסוים לשקר זה שקשור ליחסיו עם שאר המשפחה. השקר פגע בי מאד ובאמון שלי כלפיו. מאז אינני מסוגלת לדבר איתו, ולמרות שהוא מתקשר בלי הפסקה אני מאד כועסת עליו. הדבר המוזר הוא שהוא אפילו לא חסר לי, ולדעתי אני יכולה להמשיך כך חודשים. מה דעתך?

14/05/2002 | 13:25 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ע. שלום קשר עם הורים אינו ניתן לבחירה, וקשה לגלות שהם לא מושלמים. הורים יכולים לאכזב, אבל הם ישארו תמיד בתפקיד מאוד חשוב עבורך. אני לא מציע לך ללכת אחרי האכזבה, אלא לנסות ולפתור את העניין. אם את מרגישה שאינך יכולה לדבר איתו על כך כתבי לו מכתב והסבירי את אכזבתך ממה שקרה. כשתחזרו לדבר הדברים אולי יראו לשניכם אחרת. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית