סטיגמה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/05/2002 | 22:34 | מאת: שאול

לכולם שלום בקשר למושג פסיכופט או סוציפט שאורן הסביר עליו אני רוצה לומר כמה מילים צפיתי אתמול במותחן שבו בחורה ששוחררה ממוסד פסיכיאטרי רצחה בדם קר 5 אנשים כדי להינשא לרופא הבחורה עונה אולי להגדרה סוציופטית אבל לפי הסרט היא פעלה בשיקול דעת ובקור רוח יש נטיה נבזית ליחס לנזקקים לשירותי בריאות הנפש את הנטיה הזאת למרות שחלק הארי שנזקק לשירותי בריאות הנפש הם אנשים בחרדה ובדיכאון שהם בדרך כלל חסרי אונים ויש להם בקושי את האנרגיות להחזיק את הראש מעל המים בודאי שחלק גדול מהאנשים לא מסוגל לפגוע בזבוב ולשמחתנו במקרים נדירים מאוד הם מסוגלים לפגוע בעצמם האם אני לא מגזים ?

13/05/2002 | 22:57 | מאת: ליאור

פסיכופתים לא מגיעים לטיפול נפשי- פסיכופתים לא סובלים- מי שסובל זה האנשים שמסביבם. הסבל היחידי של הפסיכופת זה התוצאה של מעשיו הנפשעים: כמו ישיבה בבית הסוהר או משהו דומה. לפסיכופת אין קונפליקטים פנימיים שיגרמו לו לרצות להשתנות ולכן הוא איננו מטופל ע"י פסיכולוגים.

13/05/2002 | 23:00 | מאת: שאול

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית