ד"ר אורן שלום רב........-היפנואנליזה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/05/2002 | 21:19 | מאת: דני

ד"ר אורן שלום רב שמי דני(שם בדוי)בן 41 ויש לי מספר שאלות אליך: 1.מה זה בידיוק...........-היפנו-אנליזה- .....האם זה טיפול של היפנוזה המשלבת בתוכה (+)טיפול פסיכואנליזה???? 2.איפה בארץ עושים טיפול של"היפנו-אנליזה"????(אני מאזור נתניה-חדרה) 3.האם יש לך רשימת רופאים(פסיכאטרים???).....שעוסקים בתחום???(ותוכל להעביר לי אותם לאיימיל???) 4.במיקרה שאתה בטיפול "היפנוזה",או,טיפול "פסיכאטרי",או,טיפול "פסיכולוגי" והמטפל שלך ניפטר(מת)[ושניזכה כולנו לאריכות ימים]......באמצא טיפול ארוך ומסור של מספר שנים(מספר רב של פגישות)........ואני באופן אישי נקשרתי אליו מאוד.......מה עלי לעשות???..........זה קרה ליפני מספר שנים!!!!! תודה מראש על תשובותך...........-דני

14/05/2002 | 00:09 | מאת: ד"ר אורן קפלן

דני שלום היפנואנליזה הוא אכן טיפול של פסיכואנליזה המשלב היפנוזה. מעט מאוד מטפלים משתמשים בגישה זו, ואינני מכיר בארץ אף אחד שעוסק בכך בצורה פורמלית. עם זאת, יש פסיכולוגים לא מעטים המשלבים היפנוזה בתהליך טיפול פסיכולוגי בגישה דינמית פסיכואנליטית. תוכל לעיין באתר האגודה הישראלית להיפנוזה, יש שם רשימה של כל המטפלים המורשים בארץ: http://www.hypno.co.il/members_list.asp מה שאתה מתאר שקרה לך עם המטפל שנפטר נשמע באמת קשה. המוות הוא חלק בלתי נפרד מחיינו ומוצא אותנו בכל מיני מקומות, צפויים או בלתי צפויים, והשאלה כיצד ממשיכים הלאה ונשארים עם זיכרון העבר מחד, אבל עם מבט לחיים ולעתיד מאידך. במידה ולא פנית מאז לטיפול פסיכולוגי אני מציע לך לפנות כעת ובין היתר יעלה בוודאי הנושא של הטיפול הקודם שנקטע בצורה טרגית. בברכה ד"ר אורן קפלן

17/05/2002 | 10:45 | מאת: selest

הבעיה שלי שאני לא מסתדרת עם החברה רגילה.אני תמיג יושבת בפינה, לא מדברת עם אף אחד.אנשים כמובן חושבים עלי שאני לא בסדר שאני מהעולם אחר. עכשיו אני נמצאת בטיפול קבוצתי ושם אני מצאתי גם את עצמי וגם חברים.אני מעדיפה להיות בין אנשים "כמוני" ולא בין אנשים רגילים. בחברה רגילה אני פוחדת כי יש לי מחשבות ודעות אחרות לגמרי. אני חושבת שאנשים למבינים אותי.עוד מעט אני הולכת ללמוד ואני לא יודעת מה לעשות עם עצמי, איך להתנהג?מה אפשר לעשות במצב שלי? איך להתגבר על הפחד הזה? תודה על טיפולך.

12/10/2002 | 17:08 | מאת: אילנה

שלום רב, שמי אילנה ויש לי אחות בת 15 שרק לפני מס' חודשים גילינו שיש לה בעיה, אני לא יודעת אם זאת בעיה נפשית או בעיה אחרת. אחותי ב-30/05/02 קפצה מבניין 5 קומות לתוך הוואדי והיה לה מזל יותר נכון נס שהיא בחיים, אף פעם לא חשבנו שיקרה כזה דבר אצלינו. אחר חודש שלם של טיפולים רופאיים בבית חולים אחותי שוחררה מבית חולים ועכשיו היא נימצאת מעקבים טיפוליים אצל רופאים שונים, היא גם נימצאת בטיפול פסיכולוגי בבית חולים לחולי נפש טירה. מה שבאמת מדאיג אותי זאת ההתנהגות של אחותי. היא שפוט בלתי נסבלת מגעילה ללהורים שלי, חברים וגם איליי. אני מנסה בכל כוחי להסביר לה שלא מתנהגים איך שהיא מתנהגת. השאלה שלי האם ישנה אפשרות שזה אחד הסמנים שלה לעזרה???? והאם הטיפול הפסיכולוגי בטירה באמת עוזר או שהרופאים מעברים איתה סתם את הזמן??? אולי יש לך רופאים טובים אשר מטפלים במקרים שכאילה??? בבקשה אני צריכה את העזרה שלך אני נורא מפחדת לאבד את אחותי הקטנה!!!!!!!!!!!!!!!!!! תודה רבה אילנה הנואשת לעזרה.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית