שליטה עצמית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

12/05/2002 | 11:49 | מאת: אור

שלום רב. אני בת 24 ואני ממש מבקשת עצה. אחי התחיל לעבוד בחברת אבטחה והיום הוא קיבל נשק לידיו. אני סומכת על אחי בצורה מלאה אבל הבעיה היא איתי. כרגע אין שום דבר בחיי שיכול להוציא אותי מ"שיווי משקל" אך חיי אינם שלווים במיוחד והבעיה היא שאני ממש יכולה לפגוע בעצמי כאשר אני לחוצה. בנוסף אני הולכת מתוך שינה בלילה ומבצעת פעולות שאני לא זוכרת. אני פוחדת שאני עלולה לפגוע במשפחתי או בי בצורה לא מודעת או תחת לחץ נפשי. ביקשתי מאחי שיפרק את הנשק ויחביא אותו שאני לא אמצא אותו אבל מכיוון שהייתי קצינה בצבא יש לי ידע רב בנשק ואני יכולה להרכיב בחזרה בלי בעיה. מה לעשות???

12/05/2002 | 17:50 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אור שלום אני מבין את דאגתך, עם זאת, תופעה של אובדן שליטה עד כדי גרימת נזק לאחרים באופן שאת מדמיינת היא תופעה כל כך נדירה, שהייתי מתייחס לעניין ככמעט בלתי אפשרי. עם זאת, העובדה שאת כל כך מוטרדת מכך היא סיבה טובה לפנות לייעוץ פסיכולוגי כדי לטפל בשורש העניין ובחוסר השלווה שאת חווה. זאת במיוחד אם את חווה מצבים של ביצוע פעולות אותן את לא זוכרת. למען שלוות נפשך טוב שביקשת מאחיך לפרק את הנשק. בקשי ממנו לשמור את הנוקר של הנשק במקום אליו אין לך גישה כך שגם הרכבתו לא תאפשר כל שימוש בו. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית