הפרעת אישיות גבולית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/05/2002 | 12:46 | מאת: צ'ופי

שלום לך ד"ר אורן קפלן. 1.יש לי שאלה: מה הגבול בין אדם שיש לו bpd לבין אדם שרק חולה בדכאון. האם השוני הם בעיקר ההתקפים הפסיכוטיים? 2.אם אפשר לבקש ממך בקשה: אם תוכל לשלוח לי מאמרים וחומר אמין בנושא אני מאוד ישמח, אפילו אתרים שיש בהם חומר בנושא {בעברית אם אפשר}. תודה רבה ושבת שלום.

10/05/2002 | 13:51 | מאת: ד"ר אורן קפלן

צ'ופי שלום אין קשר בין השניים ובשניהם התקפים פסיכוטיים אינם מאפיין נפוץ. הפרעת אישיות הוא מאפיין אישיות ודכאון מחלה. אפשר לפתח את שניהם, אבל אין שאלה של גבול מאחר והאבחנות בלתי תלויות. http://www.health.gov.il/units/mental/down.htm בברכה ד"ר אורן קפלן

11/05/2002 | 05:37 | מאת: צ'ופי

תודה רבה על תשובתך. אם כך מדוע כשאני והפסיכולוגית שלי עברנו על הסימפטומים, הגורמים, והאיפיונים של bpd ומצאנו שכולם תואמים לי, חוץ מהתקפים פסיכוטיים, וחרדת נטישה. היא טענה שעדיין לא ניתן לקבוע כי יש לי הפרעת אשיות גבולית מכיוון שהגבול הדק בין דכאון לבין ההפרעה אלו הם ההתקפים הפסיכותיים?

11/05/2002 | 05:54 | מאת: צ'ופי

שוב פעם אני. אם תוכל לשלוח לי אתרים בנושא בעברית בבקשה.

11/05/2002 | 11:27 | מאת: צ'ופי

תודה רבה אורן, נכנסתי לאתר שנתת לי , פשוט בהתחלה היתה לי בעיה במחשב. אבל לא היה באתר שום דבר על ההפרעה אלא רק על דכאון. אשמח אם תתן לי אתרים בושא המדויק, או שנמצא בו הנושא,{בעברית}. תודה רבה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית