טיפול נפשי באינטרנט - זמינות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/12/2000 | 23:23 | מאת: מאיה - לדרור גרין

דרור שלום, דובר כאן רבות על טיפול באינטרנט, וגם קראתי את המאמר שלך לפני זמן מה. אבל איזה אפשרויות קיימות היום לטיפול כזה, בעברית?

25/12/2000 | 23:59 | מאת: ד"ר דרור גרין

מאיה יקרה, הטיפול באמצעות האינטרנט הולך ונעשה נפוץ ומקובל בעולם, וקיים אפילו איגוד של מטפלים באינטרנט. לצערי, אינני מכיר מטפלים נוספים, מלבדי, שמטפלים בעברית באמצעות האינטרנט. ישנם כאלו, כמו ארנון רולניק, אותו ראיינתי לגליון האחרון של 'נפש', המרחיבים את הטיפול הקונבנציונלי על-ידי שימוש בדואר אלקטרוני. בברכה, דרור גרין

26/12/2000 | 00:27 | מאת: ד"ר אורן קפלן

דרור שלום האם תוכל להסביר מעט כיצד מבוצע מבחינה טכנית הקשר הטיפולי דרך האינטרנט? האם מדובר בהתכתבות על גבי הדואר האלקטרוני או דרך אתר, האם זה online או בצורה אסינכרונית? זה נשמע מעניין למרות שקשה לי עדיין לדמיין כיצד זה קורה. כלומר, אני יכול להבין כיצד ניתן לתת ייעוץ בבעיה ספציפית, אבל יותר קשה לי לראות כיצד טיפול דינמי נוצר כך. הדבר הקרוב ביותר שאני יכול לחשוב עליו הוא תרפיה דרך כתיבה, כי אז למדיה של הדואר האלקטרוני יש דרך לבוא לביטוי. ראיתי אתר אחד, כניראה מארצות הברית שבו ישנה ישראלית שנותנת טיפול דרך וידאו קונפרנס. http://www.videolive-counseling.com/indexh.html הרעיון מעניין, אבל הוא כל כך טכנולוגי ונשמע קצת מנוכר. ברור שלדבר יכול להיות גם יתרון לא מבוטל (בדיוק כמו שבעסקים או בלימודים יש יתרון לכלי של תקשורת מרחוק) ויכול להיות שעם הזמן (ושיפור רוחב הפס) נוכל להתרגל לרעיון ביתר קלות. אגב, בעסקים עשו כמה מחקרים על הנושא והממצאים נראים לי רלוונטיים גם לטיפול הנפשי בתחום זה. גילו שכדי ליצור אמון בין אנשי עסקים חשוב להיפגש בצורה המסורתית, ולאחר מכן, אחרי שהאמון נוצר, ניתן לבצע שיחות דרך הוידיאו באותה יעילות כמו בפגישות פנים מול פנים. אם נשליך מזה לטיפול נפשי, נראה לי הגיוני שידרשו מספר מפגשים פנים מול פנים ורק לאחר מכן לנסות להפעיל את המדיה הוירטואלית. אשמח לשמוע עוד פרטים (ואני בטוח שזה יעניין קוראים נוספים באתר). בידידות אורן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית