עזרה לחברה במצוקה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/05/2002 | 12:10 | מאת: קרן

ד"ר קפלן שלום, שוב אני אך בבעיה אחרת ולא שלי (באמת לא שלי). יש לי חברה שמפחדת לגשת לאתר זה ולרשום את הבעיה שלה מכוון שהיא מפחדת שמישהו יזהה אותה. אז הנה זה בא: כאשר היא היתה קטנה בנם של חברים של הוריה שהיה בן 10 בערך בזמנו היה מכריח אותה לבצע בו מין אוראלי בהיותה בת 7 בערך. שהיתה בערך בת 16 (אולי אפילו 15) חבר שיצאה איתו עשה בה מעשה סדום (בהיותה בתולה). ותמיד היה רוצה לגעת בה בלי הסכמתה. זוהי ההיסטוריה בקצרה ביותר. מיותר להגיד שזה משפיע עליה בצורה ניכרת. את נושא המין האוראלי היא לא זכרה עד שהגיעה לגיל מאוחר יותר ומאז שהיא נזכרה בזה היא אינה מסוגלת להיות למשל יוזמת בקיום יחסי מין עם גבר. ושזה כבר מגיע היא לא מעזה למשל להוריד לו מכנסים או לבצע בו מין אוראלי וכד'. כמובן שזה גורם לבעיה במערכת הזוגיות שלה. כאשר ההורים שלה התגרשו היא עברה טיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוגית בשם ניצה ליברמן מחיפה וכמובן שגם עלו הנושאים הללו חוץ מהנושא עם הילד בן ה- 10 דאז שאותו אפילו לה היא לא סיפרה (רק לי). כיום היא נמצאת במערכת יחסים עם גבר שמאוד חשוב לה (היא בת 24 כמעט) והיחסים שלהם מתערערים עקב הענין הזה, היא פשוט לא מסוגלת לגרום לכך שהיא למשל תוריד לו את המכנסים, כלומר מבחינתה כל מה שמתחת למותניים לא קשור אליה. ושלא תבין היא מקיימת יחסי מין אך כמובן לא נהנית מהם. היא ניסתה למצוא את הפסיכולוגית שלה בעבר ניצה ליברמן אך ללא הצלחה היא כנראה עברה מקום או שינתה שם משפחה. השאלות שלי הם כדלקמן: 1. האם יש אפשרות שתעזור לי למצוא את ניצה ליברמן? 2. האם יש אפשרות שתוכל להמליץ לי על משהי (רצוי אשה) באזור שחברה שלי תוכל ללכת אליה? זה מאוד יעזור ובכלל לתת לה כיוון מסוים איך להתנהג וכד'. תודה מראש.

09/05/2002 | 14:04 | מאת: מיטל

היי קרן, את נשמעת חברה טובה. ניצה ליברמן - שפירא טל. 04-6443435. בהצלחה!

09/05/2002 | 19:00 | מאת: ד"ר אורן קפלן

קרן שלום אני לא מכיר את הפסיכולוגית אבל אני רואה שמישהי אחר מכירה ונתנה את המספר. אכן חשוב שחברתך תפנה לטיפול פסיכולוגי. היא עברה טראומה כפולה ואפשר להבין מדוע היא מתקשה כיום בנושא מין. ניתן לעזור לה באמצעות טיפול פסיכולוגי ואני מקווה שהיא אכן תפנה ותעזור לעצמה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית