תסמונת טורט

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/12/2000 | 18:29 | מאת: אבי

מאז שנות ילדותי המוקדמות הנני סובל מתיסמונת טורט לציין כי אני עובד בעבודה מכובדת ומסתדר באופן כלי טוב למרות קשיי התסמונת לפני כשנה הכרתי את חברתי לחיים החלטתי לספר לה על בעייתי אני מעוניין שתשלחו לי מידע על תסמונת טורט על מנת לתדע את חברתי במידה מיקצועי לגבי תסמונת זו לפי מיטב ידיעתי תסמונת זו אינה תורשתית אף אחד ממשפחתי אינו סובל מתסמונת זו ולא קיימת הסטוריה במשפחה לגבי תסמונת זו אשמח לקבל מידע ממכם בהקדם בתודה אבי

25/12/2000 | 21:14 | מאת: שני

אתה יכול להגיד ליבמה מתבטאת המחלה שלך? יש לי אח עם בעיה שלא החליטו סופית אם זה טורט או לא, מאיפה אתה יודע שטורט זה לא תורשתי?

26/12/2000 | 09:52 | מאת: אבי

לשני שלום המחלה מתבטאת בתנועות בילתי רצוניות בידיים בפנים והשמעת קולות כמו כן קיימות גם מחשבות בילתי רצוניות כלומר חושבים על דבר מה דבר שהוא לא דימיוני או פנטזיה אלה אפילו על דבר שקרה בעבודה או סתם במהלך היום ופשוט המחשבה לא עוזבת אותך דבר זה מוגדר ככפייתיות לציין כי אני מודע לכול הדברים האלה ומודע בדיוק לכול מה שעובר לי בראש וגם לתנועות הבילתי רצוניות ואני יודע שזה סתם מיותר ואין כול טעם לטחון את הראש במחשבות אך איני יכול להשתלט על זה דבר זה גורם לי למתח נפשי עז וכתוצאה מכך לעייפות האנשים סביבי אינם מרגישים בבעיתי היות ובמשך שנים למדתי להסוות את סמני המחלה אני מקווה שמידע זה יעזור לך ולאחיך אים יש לך שאלות נוספות אין בעיה שתשאל בפורום זה ואני יענה לך אבי

26/12/2000 | 18:23 | מאת: שני

כמה הודעות קודם יש שם של אתר , ובו כתוב על טורט, לפי הנאמר זה תורשתי , (אוי) , האם אתה נוטל תרופות כלשהן? האם יש בכלל תרופות לתסמונת הזו? האם זה עוזר? אולי רק מקל?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית