שאלות בנושא היפנוזה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

04/05/2002 | 16:06 | מאת: שירי

שלום, רציתי לשאול כמה שאלות בקשר להיפנוזה: האם ניתן להפסיק עישון כבד שנמשך שנים רבות בעזרת היפנוזה? אם כן, כמה זמן פחות או יותר זה אמור לקחת? תוך כמה זמן רואים תוצאות? והאם זה הדרגתי ? עד כמה זה יעיל? תודה מראש שירי

04/05/2002 | 22:43 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שירי שלום ניתן לטפל בהפסקת עישון באמצעות היפנוזה. במידה וזה עובד הטיפול קצר למדי (מספר בודד של מפגשים) ואולי כמה מפגשי מעקב. עם זאת כדאי להדגיש. הטיפול יעזור רק אם באמת הגעת להחלטה שאת רוצה להפסיק לעשן. אין מדובר בתרופת קסם ובלי מוטיבציה משמעותית מצידך זה פשוט לא יעבוד. העישון מבטא צורך כלשהו מעבר להרגל. לכן צריך, מעבר להפסקת העישון הטכנית, להבין מהו הצורך וכיצד אפשר למלא אותו בדרכים אחרות. בברכה ד"ר אורן קפלן

06/05/2002 | 11:43 | מאת: שירי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית