היפוכונדריה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/04/2002 | 13:06 | מאת: einav

שלום-אני בת 22 ואני היפוכונדרית, כל בליטה היא גידול וכל עייפות היא קריסת מערכות, כמובן שכל שינוי זה או אחר בגוף מכניס אותי לחרדות אבל איך אפשר שלא כאשר למשל תסמינים של התקפי חרדה זהים לתסמינים של טרשת נפוצה (עייפות, טשטוש ראיה, הרדמות האצבעות והפנים, וכו'...)על כל דבר נרוץ לעשות MRI? מתי ניתן להבדיל אם אכן מדובר במשהו בעייתי המצריך טיפול או סתם בפחדנות? תודה

22/04/2002 | 15:31 | מאת: נטע

עינב שלום, קודם כל רצוי שתפני לרופא על מנת לשלול בעיה גופנית. אחר כך פני ליעוץ פסיכולוגי. במידה ואת סובלת מהיפוכונדריה ומחרדות, יש טיפולים שיעזרו לך לצאת מזה. טפול תרופתי בשילוב טיפול פסיכולוגי. את נמצאת ב"חברה טובה", הרבה אנשים סובלים וחלקם מתבישים לשוחח על הנושא. גם אני. את יכולה לפנות לפורום תמיכה הדדית, ושם תוכלי לשמוע ולהשמיע. מצורף קישור לאתר מענין בו תוכלי למצוא פרטים על החרדה והטיפול בה. http://www22.brinkster.com/zarut/misc/forum.asp

22/04/2002 | 22:26 | מאת: גל

עינב שלום אני בת 27, ואני סובלת מהפרעת חרדה, המתבטאת בעיקר בהיפוכונדריה. אני בודקת את הגוף מכל כיוון, בקיאה בכל המחלות האפשריות (וכמובן משוכנעת שיש לי אותן) אני מותשת ופוגעת באיכות החיים שלי. טיפול פסיכולוגי לא ממש עזר לי כיוון שהוא חייב להיות מגובה בטיפול תרופתי. לאחר התלבטויות רבות החלטתי ליטול כדור הנקרא סרוקסט (לא לפני שהתייעצתי עם הפסיכולוג ועם פסיכיאטר). חברה שנוטלת את הכדור מזה שנתיים מדווחת על שינוי קיצוני ברמות החרדה. מעודד לדעת שאני לא לבד ושיש לא מעט אנשים שסובלים מהיפוכונדריה.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית