התפתחות רגשית של בת חמש

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

18/04/2002 | 18:53 | מאת: אמא

בתי בת חמש, ילדה מאוד חכמה ומפותחת שכלית. אבל היא עדיין שותה בבקבוק, אומנם רק בבית ולא בחוץ או בגן אבל שותה מבקבוק. גם בלילה היא לא הולכת לישון בלי בקבוק מים. העניין מטריד אותי. איך ניתן לגמול אותה מהבקבוק למרות שלפי דעתי היא עדיין לא מוכנה להיפרד ממנו? יש לציין שבגיל שלוש היא זרקה את המוצץ ולא שבה אליו. כמו כן היא כל הזמן מבקשת שאני אבוא איתה לשרותים כי היא מפחדת ללכת לבד. זה קורה גם ביום ולא רק בלילה. מה עובר על הבת שלי? האם זה נורמלי או שיש מקום לטיפול?

18/04/2002 | 23:39 | מאת: ד"ר אורן קפלן

לאם שלום גם הבקבוק וגם נושא השירותים האם נושאים נפוצים בגיל 5. עם זאת, השאלה האם את מרגישה שמשהו עובר על הבת שלך וזאת לא בהכרח רק בגלל התופעות הללו, אלא בגלל משהו רגשי שהיא מעבירה אליך בין השורות. אם את חוששת שמשהו לא בסדר אינני רואה סיבה להימנע מייעוץ. את יכולה לקבוע אפילו פגישה אחת עם פסיכולוג/ית הגן שלה (במידה והיא בגן חובה עירוני) או גורם מקצועי אחר המתמחה בגיל הזה, לתאר את המצב ולשמוע עיצה. אין סיבה שתהיי את בלחץ וחוסר וודאות. מצד שני לא הייתי רץ לטפל בילדה כל כך מהר. ייעוץ להורים הוא פתרון עדיף במקרה זה. בברכה ד"ר אורן קפלן

18/04/2002 | 23:48 | מאת: אמא

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית