שליטה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/04/2002 | 16:39 | מאת: אנונימית

כיצד עליי להחזיר את השליטה על החיים שלי. עד כה הייתי תלויה בבעלי כמעט בכל וסמכתי יותר מידי בעתידו ופחות התמקדתי בשלי וזאת כמעט בכל תחום החל בקריירה שלו והתמיכה בו וכלה בנושאים אשיים כמו ציפיות שהוא ישתנה. הייתי מעונינת לעשות קצת שינויים בחיי. כיצד? תודה.

15/04/2002 | 17:35 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אנונימית שלום כמו כל שינוי באורח חיים ובהרגלים ישנים ומוכרים, רצוי לעשות את השינוי לאט ובשיקול דעת. הנקודה אינה לעשות שינויים רק לצורך השינוי, אלא להביא שינוי שבאמת יהיה לך טוב איתו. חשוב להבין שתלותך בבעלך אינה רק בשליטתו. יש לך חלק שווה בשווה עימו, ופעמים רבות זה משקף תלות הדדית, לפחות במובן של שימור המצב. כמו כל שינוי של איזון, חשוב לראות מה משבצים במקום הדבר שמוחלף. פעמים רבות מומלץ להיעזר בגורם חיצוני שיעזור לך לבחור ולנתב את דרכך החדשה. כדברי השיר "מה שרואים משם לא רואים מכאן". זה יכול להתחיל בחברה טובה או בן משפחה קרוב, וקרוב לוודאי שתוכלי להיעזר בטיפול או ייעוץ פסיכולוגי. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית