בעיות עם אחי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/04/2002 | 17:54 | מאת: ויקטוריה סיקרט

שלום רב, אני בת 26 רווקה ויש לי אח נשוי בן 33. בימי שישי אני נפגשת עם אחי אצל אמי, ושמתי לב שהוא מתקיף אותי בכל הזדמנות ובצורה בוטה בעיקר בנושאים הקשורים לעזרה הכספית שאמי מעניקה לי מדי פעם (אני סטודנטית ומרוויחה שכר ממוצע מינוס, אחי מבוסס). בפעם האחרונה מאד נפגעתי מתגובתו. שאלתי היא- כיצד לנהוג? האם לשוחח איתו? להתעלם?

15/04/2002 | 00:13 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ויקטוריה שלום במידה ואת יכולה ליזום עימו שיחה בנושא זה בהחלט יכול להיות פתרון. יתכן שהוא אינו מודע לכך שהוא מתקיף אותך, או לחליפין יש לו "משהו בבטן" שאינו יכול לומר באופן ישיר באופן כזה הוא מבטא את זה. במידה והיחסים בינכם קרובים מספיק כדאי לנסות ולשוחח, אינני רואה סיבה להתעלם ולהניח את הדברים שמציקים לך בצד. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית