טעם החיים...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/04/2002 | 15:35 | מאת: צליל

שלום רב, אני בת 30 ופרודה מזה כשנה לאחר קשר שנמשך שנתיים, מאז ועד היום יצאתי למס' פגישות בודדות( בליינדטים). בתקופה האחרונה אני חשה שאיבדתי את טעם החיים. אני קמה בבוקר לעבודה, חוזרת בערב הביתה, לעיתים נפגשת עם חברים( היום הפגישות מעטות בגלל המצב, משתדלים לא לצאת לבתי קפה ), אני לא מאמינה שאצליח להכיר בן זוג ושאחזור להיות מאושרת. מעבר לזה אני לא בחורה שמסוגלת לעשות מין מזדמן, אני לא מסוגלת להכנס עם בחור למיטה אחרי פגישה של מס' שעות, אני חייבת רגש. והסקס זה גם משהו מפריע לי כבר שנה שאני בלי סקס וזה גם לא נראה באופק, כי אם לא יהיה לי בן זוג קבוע, לא אעשה זאת. ( ביומיום אני לא מרגישה שזה נחוץ, אך לעיתים אני נזכרת שכבר שנה אני לא ...) חוויתי אהבה, אהבה מאוד גדולה שנגמרה ועכשיו הכל נראה אפור, לא שחור, את התקופה השחורה עברתי. אני בודדה, הוספתי למשקלי תוך מס' חודשים 5 ק"ג, אני עצובה. אך יוצאים מהמצב הזה? אך מסתכלים קדימה בתקווה? אני לא בדיכאון, אוליי זה סוג של דיכאון אבל לא קשה, מצבי היום הרבה יותר טוב ממה שהיה. אין לי מצבי רוח, אני לא בוכה, אני פשוא לא מאושרת אולי זו ההגדרה הנכונה. רציתי לכתוב משהו אחד ויצא לי משהו שני, סלט, אני לא מצליחה להעביר את התחושות שלי. גם אני לא מבינה את עצמי, לא מבינה מה קורה לי. הייתי בטיפול פסיכולוגי בעבר, כרגע אני הולכת רק שאני מרגישה צורך (כל חודשיים בערך) וכל זאת בעיצת הפסיכולוגית שלי. אני מוכרחה לציין שאין לי יותר רגשות לאקס שלי, עם הפרידה השלמתי לחלוטין. הבעיה היא איתי. איבדתי את טעם החיים, אני לא מאושרת... תודה, צליל

15/04/2002 | 00:23 | מאת: ד"ר אורן קפלן

צליל שלום נשמע שאת נמצאת בתקופה אפורה מאוד, הדברים נשמעים קודרים ופסימיים. את אומרת שאת לא בדיכאון של ממש, אבל המוסיקה שמתנגנת מדבריך בהחלט דיכאונית, לפחות במובן הקיומי של החיים. השאלה איך מחזירים את החיות לחייך עם או בלי בן זוג. הייתי ממליץ לך ליזום פגישה עם הפסיכולוגית שלך ולחשוב על תדירות פגישות גבוהה יותר. אני לא חושב שאת צריכה להגיע לתחתית כדי להיעזר בטיפול, ומה שאת מתארת משמעותי מספיק כדי לטפל בו באופן יותר אינטנסיבי. ככל שמצבך הרגשי והנפשי יהיה טוב יותר, כך האנרגיות שלך להתמודדות עם קשר כאשר יגיע, וליזום קשרים באופן כללי, יהיו יותר זמינות. אין ספק שבן זוג והקמת משפחה הם ערך ומטרה חשובים. עם זאת, הרבה אנשים החיים בזוגיות מרגישים אובדן של טעם החיים. השאלה האם הבעיה היא באמת בחוץ, כלומר שהאושר יגיע ע"י בן הזוג המתאים, או שנדרשת בדיקה דווקא כלפי פנים. כנראה שזה לא "או" אלא שילוב בין השניים. בכל מקרה, בבן הזוג הפוטנציאלי אינך יכולה לשלוט, אבל הפנים הוא שלך ותוכלי לשנותו אם תרצי. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית