מיניות אצל ילד בן 9

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/04/2002 | 14:19 | מאת: שירה

שלום רב, אולי שאלה קצת מוזרה אבל הנושא מטריד אותי. בני בן ה- 9 ילד מאד מפותח ונבון. מאז שאני זוכרת הוא "מתלהב" מגוף נשי, ציצים וכו'. לאחרונה הוא אמר לי שכאשר הוא רואה בטלויזיה או בפרסומת ציצי של אישה או ישבן איבר מינו עומד (הוא כמובן השתמש במילה "בולבול") האם זה נורמאלי בגיל כזה? תודה

15/04/2002 | 00:26 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שירה שלום גיל ההתבגרות נעשה מוקדם יותר ויותר וילד בן 9 עשוי להיות בוגר מספיק להיות בתחילת גיל ההתבגרות. החשיפה לתכנים מיניים בטלויזיה ובאינטרנט גורמת להתבגרות המינית להגיע מוקדם יותר ויותר. לכן שאלת הנורמליות אינה רלוונטית, אלא כיצד תוכלו לשוחח עימו באופן כנה מצד אחד, אך המציב גבולות לאינטימיות האישית שבמיניות מצד שני. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית