שמרנות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/04/2002 | 12:41 | מאת: נילי

שלום רב, אני סטודנטית בת 21, בתקופה האחרונה אני מרגישה צורך להיות קשורה למישהו, אבל אין בידי לעשות כלום מפני שלפי הנורמות בחורים הם שיוזמים בפעולה הזו. הסיבה להרגשה הזו הוא הצורך ליצור קשר מיני שאי אפשר לקימו לפני נישואין בגלל היותי מחברה שמרנית ודתית וגם לא מקבלת על עצמי חריגה משלל חוקי הדת והחברה. לעתים מסוימים טוב לי להיות לבד ולחשוב על רגעים ויחסים אירוטיים רומנטיים עם אנשים שהיה להם קשר איתי או שחלמתי עליהם( לא אוסיף עוד פרטים מכיון שאתה מודע לכל הנלווה לתופעה הזו), וזה בא לפעמים על חשבון הלימודים לקראת הבחינות, ומתעוררת מהחלום מאוחר מדי, דבר שגורם לי להילחץ ולהישאר עד לשחר לומדת לקראת הבחינות, זה לא טוב לי כי יש לי מחלה בעיניים ועלול להחמיר את המצב. ניסיתי הרבה מאד להתעלם ממחשבות שוא אלה אבל כנראה שההנאה מחלישה את הרצון, כאילו שעובדת על עצמי וכך מפסידה זמן והופכת יותר נאיבית ועצלנית גם מפסידה הזמן של התפילות ומצוות אחרות דבר שגורם לי תיסכול ותחושת אי נוחיות. מה לעשות.......?! ברור שאי אפשר לחפש סתם מישהו ואז יהיה נס ויתגשם החלום, לכן אהיה מודה לך אם תציע לי פתרון לבעיה... בברכה, נילי

15/04/2002 | 00:34 | מאת: ד"ר אורן קפלן

נילי שלום השמרנות החברתית מכתיבה בד"כ מה מותר לעשות ומה אסור לעשות. היא איננה יכולה להכתיב על מה מותר לפנטז ולחשוב ועל מה אסור. לפי דבריך נשמע שאת מתייסרת קודם כל בשל המחשבות "האסורות" שלך. רצונך בבן זוג הוא טבעי ולא תוכלי להילחם בחלומותיך. כל עוד את שומרת על גבולות ההתנהגות בהם את מאמינה, אינך פוגעת בכללי המוסר אותם את רוצה לקיים. אם תוכלי להקל על עצמך בכך שמותר וטבעי לחלום, גם אם החלומות אינם מותרים למימוש, אזי תרגישי נוח יותר עם עצמך. לגבי חיפוש בן הזוג, הדבר באמת תלוי בתרבות שממנה את מגיעה וההזדמנויות שעומדות בפניך להיכרות. האם את יכולה להתייעץ בנושא עם חברה טובה או בת משפחה הקרובה אליך? השיתוף עם אדם בו את מאמינה ואשר מכיר אותך מקרוב עשוי לעזור. במידה ולא אני ממליץ לך להיכנס לפורום תמיכה הדדית בקישור הבא, אולי תוכלי לקבל עזרה ממשתתפי הפורום הזה. http://doctors.co.il/forums/list.php?f=360 בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית