תקווה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/04/2002 | 19:20 | מאת: דנה

שלום, שמי דנה, אני בת 27, נשואה ליואב. לפני כשלושה חודשים עברתי גרידה עקב מות העובר. הייתי בשבוע ה-11 להריוני. תוצאות המעבדה הצביעו על התפתחות בלתי תקינה של סיסי השיליה. עלינו להמתין כעת שישה חודשים לפני נסיון להרות שוב בגלל החשש שהתאים המסוכנים יחזרו לשגשג ויתפתחו לסרטן בגופי. בנוסף מתברר שהחלמת הרחם מהגרידה קשה. רירית החרם דקה ובמצבה הנוכחי אינה מאפשרת הריון נוסף. אני מודעת לכך שהרפואה כיום נותנת פתרונות רבים, אך הפחד שלא אהיה אמא לעולם (לילד שלנו) מבהילה ובלתי נסבלת. הכאב והפחד מלווים אותי כמעט כל הזמן. אני מבלה זמן רב בגלישה באיטרנט, בחיפוש אחר מידע, קשה לי לדבר עם חברות שהן אמהות או בהריון, קשה לי אפילו לראות אשה הרה בטלויזיה. אני פסימית מאד וקשה לי לאגור כוחות ולקוות. אשמח לקבל חוות דעת. תודה, דנה

14/04/2002 | 09:08 | מאת: ד"ר אורן קפלן

דנה שלום עברת אירוע טראומתי לפי כל קריטריון אפשרי, והמצב הרפואי הנוכחי מגביר את עוצמתו. מה שקורה לך כיום מאפיין תגובות פוסט טראומתיות ועלול להפריע לאיכות חייך בעתיד. בעיה חמורה מכך היא העובדה שלחץ הוא גורם משמעותי בבעיה לכניסה להריון. כלומר, כאשר תוכלי להיכנס שוב להריון, עצם הלחץ מכך שיש בעיה בכניסה להריון או בהתפתחות עובר עלולים להפחית את יכולתך להרות. הפחתת הלחץ לכשעצמה היא הדרך לטפל בעניין כיום, ואולי את צריכה ללמוד מספר כלים להרפיה ורגיעה עצמית. אני מציע לך לפנות לייעוץ פסיכולוגי הממוקד במה שקרה ובפיתוח הכלים האמורים, ראשית כדי לעבד ולהתמודד עם הדבר הקשה שעברת ולהתארגן מחדש לקראת המשך חיי השגרה, ובהמשך לתמיכה בכניסה מחודשת להריון. אל תפחיתי מעוצמת הטראומה שקרתה לך, תני לה מקום וכך תוכלי להתרחק ממנה בצורה יעילה יותר בהמשך. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית