המשך הודעה קודמת - בעיית ריכוז.

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

11/04/2002 | 20:10 | מאת: sha

צריכה עזרה במציאת מקומות שעושים אבחונים לבעיית ריכוז מגיל קטן ועד היום.

11/04/2002 | 23:37 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ש. שלום הריכוז הוא מערכת קוגניטיבית רגישה מאוד. בעיקרון, בעיית ריכוז יכולה לנבוע מגורמים שונים, אבל אפשר להכליל שנים עיקריים: א. מקור פיזיולוגי- לדוגמא נהוג לחשוב שילדים עם הפרעות קשב סובלים מחוסר איזון כלשהו במערכת כימית או נוירולוגית בגוף ולכן לחלקם ניתן טיפול תרופתי. ב. מקור רגשי - במצבי לחץ או מצבים של תנודות רגשיות חזקות יש תופעה משנית של קשיים בריכוז ובקשב. כמובן שפעמים רבות יש אינטראקציה בין שני הגורמים האמורים. אחד המוסדות המוכרים שעוסקים באבחונים בתחום הוא ניצ"ן. אמנם רוב האבחונים נעשים לילדים אולם קיימת תופעה הולכת וגוברת של אבחונים גם למבוגרים. אני מציע שתצרי קשר עם המרכז הקרוב לביתך. תוכלי לקבל את הטלפון במודיעין 144. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית