בהלה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

11/04/2002 | 17:10 | מאת: מיטל

שלום רב, מזה כמה שבועות אני משתמשת בפרוזק, לפני כשבוע הורדתי את המינון מכדור לחצי כדור ואני מתכוונת להפסיק ליטול אותה לחלוטין בזמן הקרוב. הטיפול מיועד לחרדה ואו סי די. שאלתי לא מתייחסת ישירות לתרופות. אלא זה רקע בלבד. מזה כמה זמן אני נבהלת בקלות, כלומר כשאני במשרד לדוגמא הדלת פתוחה וכשמישהו נכנס או פונה אליי אני נבהלת, תגובה של בהלה "הלב נופל" זה לא שאני נכנסת לפאניקה אני פשוט מופתעת ונבהלת ואנשים שואלים אותי "ממה נבהלת כל כך" ממה הדבר נובע? אולי בגלל שאני שקועה במחשבות? או בגלל חרדות? תודה

11/04/2002 | 23:46 | מאת: ד"ר אורן קפלן

מיטל שלום אני מתקשה לתת הסבר מדוייק למה שקורה לך. בהחלט יתכן שזה קשור לתופעות שבגללן החלטת לקחת תרופות, ואולי משהו בתקופה האחרונה, אולי אפילו המצב הבטחוני, השתלב ויצר את תגובת הבהלה. את אומרת שאת רוצה להפסיק את התרופות. האם את נמצאת בטיפול בשיחות חוץ מהטיפול התרופתי? האם לאור הדברים שאת מתארת לא כדאי להמשיך ולקחת את הטיפול התרופתי לתקופה נוספת עד שבאמת תרגישי הקלה במצב? הייתי ממליץ לא לקחת החלטות על דעת עצמך ולהתייעץ עם אנשי מקצוע מתאימים. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית