איך לדעת אם טיפול פסיכולוגי עוזר?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/04/2002 | 18:25 | מאת: אור

אני מטופלת מזה כחצי שנה אצל פסיכולוגית, איך אפשר לדעת אם הטיפול עוזר לי? תודה.

10/04/2002 | 22:03 | מאת: HERA

אור, לא ציינת מדוע פנית מלכתחילה לטיפול. השינוי לא בא בבת-אחת. מדובר בסך של דברים קטנים, שבסופו של דבר מהווים מכלול. אז איך יודעים אם הטיפול עוזר? לפי ההתמודדות היום-יומית, זווית הראיה של החיים וכו' (שוב, תלוי למה פנית לטיפול). צריך גם לקחת בחשבון, שלפעמים אפשר להבחין בשינוי/ים רק אחרי תקופה ארוכה יותר מחצי שנה. הרה.

11/04/2002 | 00:17 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אור שלום אני מסכים עם דבריה של הרה, בעיקרון לא תמיד ניתן להרגיש שינוי בבת אחת, בעיקר כשהנושא שבגללו פנית אינו ממוקד בבעיה מאוד ספציפית. לדוגמא, פניה בשל קשיים ביצירת קשרים בין אישיים, זהות, דימוי עצמי וכדומה, הם נושאים מורכבים מאוד והשינויים לוקחים זמן. לעומת זאת יש נושאים ממוקדים שבהם נצפה לשינוי מהיר יותר, ואין יותר מתאימה ממך לדעת האם השינוי הזה קורה או לא. תשאלי את עצמך בנוסף האם לפי "תחושת הבטן" שלך היחסים עם הפסיכולוגית טובים והאם את סבורה שהיא תוכל לעזור לך. בכל מקרה, הנושאים הללו חשובים מאוד וכדאי לדון עליהם בצורה ישירה בטיפול. בהצלחה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית