מהו גישור רע וטוב?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/04/2002 | 09:17 | מאת: שוקולד

ברצוני לדעת מה זה גישור טוב - להמשך נישואים וגישור רע- לפירוק נישואים ואיך אני מגיעה אליהם? מי הגורם המטפל בהם? תודה

10/04/2002 | 11:51 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שוקולד שלום גישור הוא תהליך שבו מנסים לפתור סכסוכים בעזרת אדם ניטראלי שנקרא מגשר. המגשרים באים ממגוון של מקצועות. הדרישה בד"כ שיהיה להם תואר ראשון בתחום כלשהו. הרעיון הוא לנסות להתמודד עם הקונפליקט בדרך מיושבת ורציונלית. הדבר טוב גם לבעיות של זוגיות וגירושין, אבל גם לסכסוכים משפטיים בין גופים ופרטים בכל מקום וסוג. במצבים מסויימים הייעוץ של המגשר לא מספיק, וזה בד"כ היכן שזקוקים לאיש מקצוע בתחום מסוייים, למשל, פסיכולוג, עו"ד. לפעמים אפשר למצוא מגשר שמגיע מהתחום הספציפי שנחוץ ואז השילוב מתאים עוד יותר. בקיצור הבחירה בשיטה תלויה בסוג הבעיה ובנכונות המתעמתים לגשת לסוג כזה של משא ומתן. יש הרבה חומר באינטרנט בנושא, למשל הקישור הבא http://www.sulcha.co.il ויש עוד רבים נוספים, רשמי את המילה גישור בכל אחת מפורטלי הכניסה וואלה ודומיהם. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית