נהיגה מבוהלת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/12/2000 | 22:38 | מאת: adi

לטלי ושאר חברי הצוות שלום, אתמול נסעתי עם דודי אליו הביתה (הם גרים בשומרון) ומולי נהגה בת הדוד שלי (הבת שלו). ממה שראינו היא ישבה מכווצת ברכב ודי מבוהלת. התקשרנו אליה (ברכבים מותקנות דיבוריות) ואמרנו לה: "תחייכי" "אל תהיי בלחץ!!!" התשובה שקיבלנו הייתה: "אני מתה מפחד!!!" כשקיבלנו את התשובה ניסינו לעודד ואמרנו: "עד לפה נהגת יופי!!!" האמנם תגובה רציונלית? רציתי לציין עליה שני דברים: 1.היא נהגת חדשה (בת 19) 2. לפני כחודש הייתה לה תאונה (היא התנגשה בפח זבל, ולה ולאחיה בן ה12- שהיה עימה, שלום( . 3. היא בן אדם די לחוץ. שאלתי היא: האם זו תגובה נורמאלית, היא עושה את הדרך הזו פעם ראשונה. לא ידוע לי אם זה פעם ראשונה מאז התאונה, או שהיא מאז כבר עלתה, אבל זו פעם ראשונה שהיא יוצאת מחוץ ליישוב. בתקווה שאתם יכולים לענות, עדי

23/12/2000 | 23:29 | מאת: ד"ר דרור גרין

עדי יקרה, התגובות של בת-דודתך נשמעות נורמליות לגמרי. זה טבעי בהחלט לחשוש לנהוג לאחר תאונת-דרכים, ואם היא אינה חוששת לשוב ולנהוג לבדה, הרי שאין סיבה לדאגה. עם זאת, נראה לי שאולי סיבת הפחד שלה אינה קשורה בתאונת הדרכים, אלא בפחד לנסוע לבד בכבישי השומרון. גם זהו פחד מוצדק בימים אלו, וחשוב לבטא אותו. בפורום 'הלם-קרב' אנו פוגשים משתתפים שגרים ביהודה ושומרון, המתארים חוויות ופחדים דומים, וגם את מוזמנת להשתתף. http://doctors.co.il/forums/list.php?f=66 חג שמח, דרור גרין

24/12/2000 | 00:15 | מאת: רוז

ושכחת להוסיף שהיא נסעה בכביש לשומרון, שם לאחרונה יש הפתעות מאוד קטלניות לכל הנהגים, חדשים או לא, צעירים, או לא לחוצים או לא, העיקר שהם יהודים. תחשבי על זה.

24/12/2000 | 00:18 | מאת: ד"ר דרור גרין

לזה התכוונתי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית