היפר ונטילציה - נשימת יתר שמעתי שיש טיפול המשך בפנ

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/04/2002 | 01:37 | מאת: דני

שמעתי בתוכנית רדיו לפני שבוע על חרדות היתה פסיכולוגית ברשת ב יש עם מי לדבר היתה פסיכולוגית אם אני לא טועה ממרכז על שם הרצוג מהיחידה לפוסט טראומה שאמרה שיש טיפול להיפר ונטלציה נשימת יתר במצבי חרדה אשמח מאוד לדעת על טיפול כזה או על מקום שאפשר לברר על טיפול כזה . אשמח לקבל תשובה כאן או בפלאפון 055 -532900 אודה לכם מאוד על תשובה בעניין.

09/04/2002 | 02:13 | מאת: .

אני לא בטוח שיש טיפול , (כמו שאין טיפול לגירוד - כשהוא מגיע צריך לדעת איך לטפל בו)מה שכן יש- זה ללמוד איך לנשום נכון בזמן התקף מה שיעצור את ההיפרוונטילציה ויאט אותה עד להפסקתה. את התרגילים הללו אתה בטח מכיר. נשימה קצבית לא עמוקה מידי ולא שיטחית מידי כאשר שמים תשומת לב לכל שלב משלבי הנשימה : שאיפה המתנה נשיפה המתנה - כל שלב 4 שניות. .

09/04/2002 | 11:34 | מאת: דני

אני שמעתי כמו שכתבתי שיש דרך לתרגל את זה ואשמח לדעת איך פסיכולוגית ממרכז על שם הרצוג אמרה שיש דרך לתרגל את זה למיטב זיכרוני מהמרכז לפוסט טראומה הפסיכולוגית לצערי שכחתי את שמה. אשמח לתגובה של רופא

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית