לדר' קפלן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/12/2000 | 08:29 | מאת: אלמונית

יש לי מספר שאלות מהו פסיכיאטר שהוא גם פסיכואנליטיקאי. האם פגישה של פעם בשבוע זו אנליזה או פסיכותרפיה. מהם היתרונות והחסרונות בטיפול אצל מטפל כזה. מודה מראש על תשובתך

23/12/2000 | 22:36 | מאת: ד"ר דרור גרין

אלמונית יקרה, פסיכיאטר עוסק בדרך-כלל בטיפול תרופתי בבעיות נפשיות, ולעתים משלב בטיפול גם פסיכותרפיה, שהיא טיפול נפשי באמצעות דיבור. פסיכואנליזה היא הגישה הראשונה בפסיכותרפיה, אותה פיתח פרויד, והיא מתמקדת בפירוש התכנים הלא-מודעים, בניסיון לבטל את הסימפטומים הבעייתיים. בפסיכואנליזה הקלאסית המטופל שוכב על ספה, מספר את חלומותיו ומעלה אסוציאציות חופשיות, חמישה ימים בשבוע. טיפול של פעם בשבוע איננו פסיכואנליזה, אלא טיפול נפשי דינמי באוריינטציה פסיכואנליטית, והוא בדרך-כלל פחות שמרני וקפדני מהפסיכואנליזה הקלאסית. קשה לדעת מהם החסרונות והיתרונות, וכל אחת מן הגישות הטיפוליות הרבות מתאימה למטופלים מסוימים. אישיותו של המטפל חשובה לא פחות מן הגישה שבה הוא נוקט, והקשר שנוצר עם המטפל חשוב גם הוא. לפני שאת מתחילה בטיפול, כדאי שתיפגשי עם המטפל לפגישה או שתיים, ולאחר פגישות ההיכרות תחליטי אם הטיפול שהוא מציע לך מתאים לך. לעתים כדאי לפגוש יותר ממטפל אחד לפני שבוחרים בטיפול המתאים. מדובר בהשקעה לטווח ארוך, ובדיקה מוקדמת מומלצת מאוד. חג שמח, דרור גרין

23/12/2000 | 23:32 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אלמונית שלום הסברו של דרור מוסכם עלי ואין לי מה להוסיף עליו. האם התעניינת ספציפית בנושא של פסיכיאטריה ופסיכואנליזה? בעיקרון ההכשרה במכון פסיכואנליטי מסמיכה מטפלים לפסיכואנליזה ואלו יכולים להיות גם פסיכיאטרים, אבל לא בהכרח. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית