דיכאון ותזונה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/04/2002 | 19:02 | מאת: רוני

אדם קרוב אליי סובל מדיכאון קליני ומקבל טיפול תרופתי אשר לעת עתה עדיין לא משפיע. ברצוני לקבל מידע על הקשר בין דיכאון קליני ותזונה. האם ישנם מרכיבים מסויימים במזון שעדיף להמנע או להעדיף אותם כתוצאה מדיכאון קליני במיוחד בגיל השלישי המלווה בעיות של רמת סוכר ולחץ דם גבוה. אנא הפנו אותי למאגרי מידע מקצועיים בעניין.

06/04/2002 | 23:21 | מאת: טלי וינברגר

רוני שלום רב, לגבי עניין התזונה, לדעתי הכי כדאי לפנות לתזונאית ולברר איתה, על אף שלפי הידוע לי, אין תפריט מיוחד ל"דכאוניים". יש מזונות שמגבירים את הפרשת הסרוטונין במוח, וזהו החומר שגורם ליותר רגיעה (ועל הויסות שלו...עובדות התרופות האנטי-דיכאוניות בדרך כלל), אבל לא בתור תחליף לטיפול תרופתי, או משהו שניתן להסיק ממנו מסקנות ישירות לגבי שיפור הדיכאון. בנוסף, אולי כדאי להתייעץ עם פסיכוגריאטר לגבי הטיפול התרופתי, אם זה ימשיך לא להשפיע... בברכה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית