דיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/04/2002 | 03:12 | מאת: שני

שלום, אני נערה מתבגרת שנמצאת כבר בערך שנה בדיכאון הדיכאון התחיל כתוצאה מעלייה במשקל לפני כן עשיתי דיאטת רצח ובקושי אכלתי לאחר הדיאטה השמנתי כפול ממה שהייתי ומאז אני שקועה בדיכאון קשה כמעט ולא יוצאת, כל הזמן במיטה יושנת, אוכלת הרבה ובוכה. הלכתי לפסיכולוגית אבל היא לא עזרה לי כי קשה לי להיפתח בפני אנשים שאני לא מכירה עכשיו הדיכאון הולך וחוזר ולא נראה לי שהתקופה הנוראה הזאת תעבור. אני מרגישה לבד למרות שאני יודעת שיש לי חברות. הרבה פעמים עלו לי מחשבות כמו להתאבד אבל אני לא עושה זאת בגלל המשפחה שלי אני לא יכולה לגרום להם את זה. ושאלתי היא האם תמיד דיכאון עובר בשלב מסוים????? תודה רבה

06/04/2002 | 09:25 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום שני, אני מצטער מאוד לשמוע על מצוקתך הקשה, המבטאת שתי הפרעות: בעיית אכילה ודיכאון. החפיפה בין שתי התופעות מוכרת היטב. מפליא אותי שאינך מציינת טיפול תרופתי בניסיונותייך להתמודד עם הקשיים. לחלק גדול מאוד מהתרופות האנטי-דיכאוניות מהדור החדש (SSRI)יש תופעת לוואי, שבמקרה שלך תהייה מבורכת, והיא בלימת התיאבון לפחות בשבועות הראשונים לטיפול. פרט לכך, הן אכן יעילות להפחתת הדיכאון ומאחר שנוצר כאן מעגל קסמים בין הדיכאון והעלייה במשקל, אותו חלק מהעלייה במשקל שנובע מהדיכאון יכול להיות מטופל אף הוא תרופתית. המלצתי, על כן, היא בראש ובראשונה לפנות לרופא פסיכיאטר לצורך התאמת טיפול תרופתי. במקביל, טוב תעשי אם תפני לטיפול פסיכותרפויטי (שיחות) שאולי במקביל לטיפול התרופתי יעזור לך יותר מאשר קודם, כי בדיכאון מהסוג שאת מתארת קשה מאוד למטפל להגיע אל המטופל. בדיכאון יש אכן מידה מסוימת של החלמה ספונטאנית, או לפחות עליות ומורדות ספונטאניות, אך לא בדיכאון מהסוג שאת מתארת המחייב בראש ובראשונה טיפול תרופתי שיעזור גם להפרעת האכילה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

06/04/2002 | 22:07 | מאת: שני

שלום תודה על תשובתך יש לי שאלה נוספת: אמרת שטיפול תרופתי יכול לעזור לי אז למה הפסיכולוגית שלי לא המליצה לי על טיפול זה?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית