התפטרות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/12/2000 | 03:58 | מאת: sima

שאלה לפורום, אחרי 5 שנים במקום שהיה כמו בית , החלטתי לשנות.הכל התחיל בתחושת קיפוח. חפשתי מקום אחר , מצאתי.אני מתכונן ביום א' הקרוב להתפטר. הנ"ל יהיה הפתעה לכולם (60 עובדים-כשאני בתפקיד נהול בינים חשוב). מה הצעתכם לדרך האמירה ,ע"מ לסיים יפה ?? תודה ס.

23/12/2000 | 08:33 | מאת: ד"ר אבי פלד

חבל שתחושת הקיפוח לא עובדה עם המתאימים לכך - אולי לא היה צורך להפסיק את העבודה מה יהיה אם התחושה תחזור במקום אחר - לעבור כל פעם? מדוע יש תחושת קיפוח - אולי כדאי לעבוד על זה?

25/12/2000 | 09:42 | מאת: sima

ד"ר גרין, אהבתי את תשובתך. היא עודדה את הדרך. אני אנקוט בשיתטך ומקוה לטוב. אני מניח שגם ד"ר פלד היה מרגיש קיפוח אם מקבילים לו בתפקיד היו מקבלים מניות בשווי 700 אלף שקל, כאשר הנימוק היחיד לעוות הוא הגעתם לחברה שנה קודם. את תרומתי עשיתי על הצד המעולה הקפצתי את החברה וכאן בא הכאב. אני מקוה שהחוסן שפיתחתי יתן לי ח להצליח הלאה. חג שמח ס.

23/12/2000 | 23:16 | מאת: ד"ר דרור גרין

סימה יקרה, ראשית, ברכות על שמצאת מקום עבודה חדש. שינוי, לאחר חמש שנים, הוא אירוע חיובי ומשמח, ואני מאחל לך הצלחה במקום העבודה החדש. איך לסיים יפה? נדמה לי שעצם השאלה, והרצון לסיים יפה, מעידים על היכולת שלך להשאיר את תחושת הקיפוח מאחוריך ולצעוד קדימה בלי ספיחים שליליים. את יכולה לעשות זאת כהפתעה משמחת, ופשוט לחגוג את האירוע, להכין כיבוד, לשתף את כולם ולהודות באופן אישי לכל אלו שנעים היה לך לעבוד איתם במשך השנים. זו תהיה פרידה מעמדה של כוח וביטחון, והיא תאפשר לך לשמור גם בעתיד על קשרים טובים עם אלו שעבדת איתם במשך השנים האחרונות. ושוב, בהצלחה, וחג שמח, דרור גרין

25/12/2000 | 09:41 | מאת: sima

ד"ר גרין, אהבתי את תשובתך. היא עודדה את הדרך. אני אנקוט בשיתטך ומקוה לטוב. אני מניח שגם ד"ר פלד היה מרגיש קיפוח אם מקבילים לו בתפקיד היו מקבלים מניות בשווי 700 אלף שקל, כאשר הנימוק היחיד לעוות הוא הגעתם לחברה שנה קודם. את תרומתי עשיתי על הצד המעולה הקפצתי את החברה וכאן בא הכאב. אני מקוה שהחוסן שפיתחתי יתן לי ח להצליח הלאה. חג שמח ס.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית