התלבטות - למומחי הפורום

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

05/04/2002 | 23:36 | מאת: אמילי

האם מניסיונכם האישי ועקב הפגישות שלכם עם מטופלים רבים יש הצלחה בנישואין בין אשה המבוגרת מבן זוגה ב - 10 שנים בערך ? יש אהבה גדולה.

06/04/2002 | 00:14 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אמילי, אם יש אהבה - מה הבעיה? הסטטיסטיקה של מה שקורה אצל אנשים אחרים בכלל לא רלוונטית. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

06/04/2002 | 07:30 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, כל זיווג, ובעיקר כזה שיש בו משהו שאינו נורמטיבי, תלוי באהבה, כדברי ד"ר רובינשטיין בתשובתו. תשובתי באה להוסיף על מה שקיבלתם. פעמים רבות אני מציע לנועצים שהם, כמוכם, במצב של זיווג "שונה" (מסיבה זו או אחרת, כמו הפרשי גיל, נכות של אחד, עדה או דת שונים, וכו'): תשאלו אחרים במצבכם. תחפשו, תבדקו בעדינות אם אפשר להוועץ באופן חברי (ותמיד נמצאו כאלו!) ותשאלו על היפה והמושך שבסוג זיווג כזה, וגם על הבעייתי והמקשה. ממה שקיבלתי עד כה כמשובים, תהליך שכזה מאד סייע להחלטה, לכאן ולכאן. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

06/04/2002 | 08:52 | מאת: נטע

היי, מאחר וראיתי שהמומחים ענו לך אני מרשה לעצמי להגיב. יש לי נסיון בקשר עם גבר צעיר ממני ב- 12 שנים . נכון שכל מערכת זוגית שונה מהשניה, תלוי בשניים כמובן, אך אם תרצי לשפוך אור על הנושא, אשמח לשוחח איתך בפורום תמיכה הדדית. שבת נעימה

06/04/2002 | 23:42 | מאת: טלי וינברגר

אמילי יקרה, כדבריי קודמיי....אין מדובר בסטטיסיטקה, אלא ברגש. והחשוב ובעיקרי הוא מה שאתם חשים זה כלפי זו להיפך... כל השאר...לא באמת רלוונטי! שיהיה בהצלחה, ורק טוב. טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית